arturl Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Czy ktoś z Was wymieniał zwykłe lusterko na fotochromatyczne w primerze? Jeśli tak, to jak to najlepiej zrobić? Jakie kable i gdzie popodłączać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maniaka Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 mam podobny problem, bardzo prosze kogos zorientowanego w temacie o informacje, jak to podlaczyc pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho59 Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 mam podobny problem, bardzo prosze kogos zorientowanego w temacie o informacje, jak to podlaczyc pozdrawiam Jeden kabelek podłączyć z miejsca takiego żeby napięcie bylo po przekręceniu kluczyka. to wszystko. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturl Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 Czy podpiecie pod oświetlenie kabiny będzie ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Podświetlenie kabiny ma zasilanie +12 VOLT na stałe. Lepsza będzie zapalniczka, on ma dopiero po zapłonie. W okolicy lusterka, raczej będzie ciężko znaleźć zasilanie po zapłonie dopiero. Nie ominie Cię ciągnięcie kabla słupkiem "A" gdzieś bliżej skrzynki z bezpiecznikami. Chyba że Nissan zrobił dobrze "oszczędnym" co nie brali wyposażenia dodatkowego, i dali do wszystkich egzemplarzy taką samą wiązkę elektryczną. Weź małe lusterko, latarkę, poświeć pod podsufitkę - może się okazać, że posiadasz gotową wtyczkę pod lusterko fotochromatyczne. Parę razy już się przekonałem, że auto z korbkami w drzwiach, ma kable do szyb elektrycznych pociągnięte, lub auto bez halogenów przeciwmgłowych, ma gotowe wtyczki i wystarczy tylko przykręcić do zderzaka lampy, a w desce rozdzielczej zamiast zaślepki wstawić włącznik. Sprawdź to najpierw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.