Guest carinkton01 Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Witam Jestem użytkownikiem P12, mam pytanie odnośnie pomopy wspomagania czy łatwo się ją wyjmuje czy jest z tym większy problem??? Może któryś z użytkowników wyciągał juz tą pompę ma może zdjęcia lub mógły poinstruowac jak ja wymontować??? Pozdrawiam carinkton01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 A dlaczego chcesz wymieniać od razu pompę wspomagania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest carinkton01 Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Okazało się, że jest do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Niektórzy "mechanicy" mówią że trzeba wyjmować silnik. Ostatnio jeden z forumowiczów wymieniał na używkę.Używka 350zł, natomiast wymiana dość droga, ale bez wyjmowania silnika. W swojej miał pęknięte łopatki. Może najpierw spróbować wymienić dokładnie i precyzyjnie płyn w spomaganiu? On u siebie miał dosłownie błoto i maź w pompie, a w zbiorniczku ciemny płyn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest carinkton01 Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Dzięki mirekg9 za informacje, czyli jakby nie było to gdy dojdzie już konieczność wyjęcia pompa wspomagania to bezwyjmowania silnika się nie da?? Troche klopotliwe, cóz ale tez spróbuje z wymianą płynu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Da się bez, ale musi być mechanik z pojęciem. Tak jak pisałem wyżej jeden robił, ale mechanik miał podobno płytkę CD z opisem gdzie, jak i co odkręcać po kolei aby wyjąć pompe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.