clint Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Witam,nie działa mi poziomowanie swiateł,miał ktos podobny problem?od czego zacząć i jak sie za to zabrać czy lepiej do elektryka z tym bo nie wiem czy padł przełacznik czy silniczki od regulacji świateł !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlak Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 sprawdź bezpieczniki najpierw czy się nie przepaliły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jolo Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 to xenony ? jeśli tak to zobacz czy nie urwała się końcówka czujnika od poziomowania xenonków na tylnej belce, obok lewego tylnego koła Link to comment Share on other sites More sharing options...
clint Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 Zwykłe lampy nie xenony,sprawdzę te bezpieczniki najwyżej,tylko które to musze luknąć w opis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrzanu Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Sprawdź, czy odbłyśniki nie wyskoczyły z siłowników. Po zapaleniu świateł, powinno być słychać siłownik w czasie ich przestawiania. Jeśli u Ciebie jest cisza, to prawdopodbnie coś z elektryką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mec Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Sprawdź, czy odbłyśniki nie wyskoczyły z siłowników. Po zapaleniu świateł, powinno być słychać siłownik w czasie ich przestawiania. Jeśli u Ciebie jest cisza, to prawdopodbnie coś z elektryką. Witam Mam podobny problem w prawej lampie - przypuszczam, że może chodzic o "wyskoczenie z siłowników". Czy można to jakoś naprawić? Czy trzeba będzie rozklejać lampę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Witam Mam podobny problem w prawej lampie - przypuszczam, że może chodzic o "wyskoczenie z siłowników". Czy można to jakoś naprawić? Czy trzeba będzie rozklejać lampę? Jedyne co może być konieczne, to ponowna regulacja lamp/lampy. Ciasno tam jest dość. Musisz zdjąć wtyczkę z silniczka, następne wyjąć silniczek obkręcając go o 90 stopni chyba w lewo (są strzałki narysowane z tego co pamiętam). Następne, wyjmujesz silniczek z niebieskim trzpieniem, na końcu którego jest kulka. Teraz bierzesz klucz imbus i kręcisz śrubą regulacyjną na samym silniczku na max wysuwając trzpień. Wkładasz kulkę w gniazdo odbłyśnika wewnątrz lampy (za pierwszym razem może to chwilę zająć), wkładasz silniczek, a później w drugą stronę kręcisz imbusem. Zakładasz wtyczkę na silniczek. I to tyle. Jeśli uważnie policzysz pełne obroty imbusem w jedną stronę, a później uważnie wkręcisz tyle samo obrotów, nie będzie trzeba regulować lamp/lampy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clint Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 Witam 8 miesiecy po fakcie odpisuje ale mam zapłon wiecie co miałem odpięty kabelek od świateł i dlatego nie poziomowały się!haha ale głupota a namieszała mi.sprawka mecha mojego jak coś innego robił to odpioł i zapomniał zapiąc,oczywiscie sie wymawiał haha,ale tylko on mi grzebie przy aucie Muszę regularnie odpisywać na posty sorkiiiii,zapomniałem na smierć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.