Guest perez94 Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Witam. Posiadam Nissana Primera P11 2.0i SRI 131km z 97 roku. Od pewnego czasu moja "żona" zaczyna się "krztusić" na biegu jałowym - obroty wariują, czasami zdarzy się, że nawet zgaśnie - w poprzednią zimę miałem podobny problem. Co więcej, na ogół mam ciężką nogę i na wysokich obrotach auto po prostu gaśnie - nie wiem czym jest to spowodowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrb Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Cześć, na początek zmierz miernikiem przepływomierz (znajdziesz na forum instrukcję i prawidłowe parametry) i sprawdź szczelność dolotu - czy nie ma gdzieś szczelin, dziurek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mateusz_P11_144 Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Sonda Lambda tez do sprawdzenia i silnik krokowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrb Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Krokowiec raczej nie będzie powodował problemów na wysokich obrotach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mateusz_P11_144 Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Krokowiec raczej nie będzie powodował problemów na wysokich obrotach. Miałem na myśli ten objaw: krztusić" na biegu jałowym - obroty wariują Link to comment Share on other sites More sharing options...
martines32 Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 witam ja mam taki problem przy wrzuceniu biegU na postoju wzrastaja obroty obojetnie jakiego biegu gdy wyrzucam na luz wszystko ok spadaja niewiem czy w tym modelu ma tak byc fabrycznie czy to jakas wada mechanik nic na ten temat nie wie wszysko wydaje mi sie ok tylko mnie dziwi że stoje na swiatłach i wrzucam bieg i odrazu łapie 1500 obr nic nie dławi jazda ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mateusz_P11_144 Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Raczej tak nie powinno być. Żaden samochód nie może podbijać obrotów pod wpływem wrzucenia biegu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martines32 Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Raczej tak nie powinno być. Żaden samochód nie może podbijać obrotów pod wpływem wrzucenia biegu. witam czytałem że w toyotach tak właśnie jest niewiem co to za przyczyna jest poniewaz takiego juz kupiłem pod komputerem niewykazuje żadnego błędu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.