smu1 Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Witam wszystkich zastanawiam sie nad zmiana oleju z półsyntetyka na syntetyk mam teraz castrol magnatec 10w40 na jaki syntetyk najlepiej byłoby zmienic? auto to primerka 2.0 16v 140 KM cvt 176.000km przebiegu z tego co wiem caly czas byl lany 10w40...dlaczego chce zmienic?naczytalem sie opini ze syntetyki lepsze,bardziej dbaja o silnik itd,poszukuje poparcia tej tezy bądz jej obalenia przez tych,ktorzy to przezyli...(bądz nie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito8282 Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Nie polecam mobila ale mają na stronie opisane różnice między pełnym syntetykiem na bazie gazu ziemnego a syntetykiem na bazie ropy i półsyntetykiem na bazie ropy i mineralnym na bazie ropy http://www.ekonaft.com.pl/informacje-porady/74-rodzaje-olejow-bazowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Janusz_ Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Liqui Molu, Petronas, Gulf, Valvoline, Midland, Royal Purple, Millers - to są oleje na których się nie zawiedziesz. Ja u siebie miałem 10W40 - zrobiłem płukankę silnika specyfikiem od LM (Liqui Moly) i wróciłem na 5W50 - Mobil1 - silnik wcina mniej oleju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mateusz_P11_144 Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Witam wszystkich zastanawiam sie nad zmiana oleju z półsyntetyka na syntetyk mam teraz castrol magnatec 10w40 na jaki syntetyk najlepiej byłoby zmienic? auto to primerka 2.0 16v 140 KM cvt 176.000km przebiegu z tego co wiem caly czas byl lany 10w40...dlaczego chce zmienic?naczytalem sie opini ze syntetyki lepsze,bardziej dbaja o silnik itd,poszukuje poparcia tej tezy bądz jej obalenia przez tych,ktorzy to przezyli...(bądz nie:) TEMAT WAŁKOWANY MILIONY RAZY. TU MASZ WĄTEK NA MIESIĄC DO POSTUDIOWANIA: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/1778-jakie-oleje-i-pyny-eksploatacyjne-do-primer/ zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.