Zuzinho7 Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Witam, Czy ktoś z Was miał u siebie problem z hałasująca linką od prędkościomierza - wydawane są jest takie falujące bzyczenie jej. Jak silnik się nagrzeje to po dłuższym czasie to ustępuje. Pytanie, jeżeli ktoś miał z tym problem jak się do tego zabrać aby wyeliminować ten wkurzający dźwięk ? - Kamil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest hansrpg Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Najskuteczniej będzie wymienić linkę, smarowanie może pomóc jednak raczej na krótką metę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Czy aby P12 ma na pewno linkę? Nie wiem na pewno, ale już w Hondzie Accord z roku 1992 miałem prędkościomierz sterowany elektronicznie. Poza tym nie widzę ani w AD Polska, ani w Inter Cars pozycji "linka prędkościomierza". Jeśli się mylę i mącę, to przepraszam, ale wydaje mi się, że prędkościomierz w P12 jest sterowany elektronicznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zuzinho7 Posted October 6, 2013 Author Share Posted October 6, 2013 To co by tak bzyczało :/? Dźwięk nie dochodzi z pod maski bo sprawdzałem a wewnątrz kabiny, a nie jest to też czeszczenie żadnego z plastików. -- Kamil Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 I tutaj mogę się nieco nie zgodzić. W P12 plastiki trzeszczą na potęgę. Zima, lato. Ciągle coś trzeszczy. Jak nie słupki środkowe, to deska rozdzielcza, jak nie ta, to skrzypią boczki przednich drzwi, plastiki w bagażniku też lubią się o siebie pocierać To jest akurat bardziej niż pewne. Ale to nadal nie wyjaśnia sprawy, którą poruszyłem - czy w P12 na pewno jest linka prędkościomierza. Wydaje mi się że jej nie ma, wydaje mi się że zegary mają tylko wtyczki elektryczne. Ale może niech się wypowie ktoś inny. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dodano opis: Szybki wpis w GOOGLE i już wiem, że mam rację Oto tył zegarów Primery P12. Szukaj skrzypka wśród plastików. To co by tak bzyczało :/? Dźwięk nie dochodzi z pod maski bo sprawdzałem a wewnątrz kabiny, a nie jest to też czeszczenie żadnego z plastików. -- Kamil Jak to sprawdzałeś??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 W P12 masz prawie wszystko w elektonice i tak samo prędkościomierz. A wyłącz dmuchawę i słuchaj czy też nadal będzie coś bzyczało. Może coś wpadło (liść) w lunele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.