Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Światła LED primera p12

dzialus
 Share

Recommended Posts

gdzie macie podłaczony  kabel + od świateł do jazdy w dzień LED w primera p12 1.8. Elektromechanik który zakladał mi gaz powiedział ,że biały mam podłaczyc do szarego kabelka ze świateł mijania, czarny masa aku a czerwony do zielonego z cewki. Efekt był zadowalający do wieczora. Po zapaleniu świateł mijania okazało się ,że te ledowe które zamontowałem poniżej też się świecą ale znacznie slabiej jak w dzień przy włączonych samych ledach. Oczywiście od razu odłaczyłem kabel z cewki ale gdzie teraz go podłaczyc ?

pod + od wtrysków, 

• Upvote 1

mam blade pojęcie gdzie co jest w mojej primerce pod maską . dysponujesz jakimś zdjęciem lub opisem ,linkiem gdzie szukac tego kabla z wtryskow ?

wtryskiwacze PB są w kolektorze, to znajdziesz, idzie do nich wiązka zakończona wtyczkę, w niej jest 5 przewodów, 4 z ECU, czyli każdy oddzielny na wtryski i jeden wspólny, to jest właśnie +, którego szukasz, 

• Upvote 1

podłaczyłem plus pod kabelek dochodzący do wtyczki z sondy lambda przed katalizatorem :)

hmm, a gdzie tam jest 12V po stracyjce

z tego co pamiętam to niebiesko czerwony kabelek

ciekawa sprawa, i tam jest 12V?? przez jaki czas :D do rozgrzania lambady :D 

chcesz powiedziec ,że jak lambda sie rozgrzeje to napięcia nie będzie ?

nie wiem, sprawdź :D jesteś pionierem w tym wpięciu :D 

• 8 months later...

Po kilku miesiącach jeżdzenia z podłączonym kabelkiem plusowym od ledów do sondy lambda dowiedziałem sie przypadkiem będąc u speca od klimy ,że takie połączenie daje mniejsze napięcie na lambde i lambda daje niewłaściwe odczyty więc podłączyłem kabelek do skrzynki przekaźników w miejscu gdzie są wpięte 4 kabelki koloru czerwonego

Guest mirekg9

.......... więc podłączyłem kabelek do skrzynki przekaźników w miejscu gdzie są wpięte 4 kabelki koloru czerwonego........

Też piękny opis mówiący o wszystkim   :whistle: :whistle: :whistle:

witam wszystkich.

A ja mam pytanie gdzie w p11 1,6 znajduje się przekaźnik pompy paliwa ?Chciałem po niego podpiąć ledy . Gdzieś "cyka " przekaźnik ale wszystkie wyciągłem co były w skrzynce i dalej "cyka" . pod spodem gdzieś jest?

Dzięki za odpowiedź .

Guest mirekg9

W Nissanach, często przekaźnik pompy jest montowany na dole lewego słupka za osłoną plastikową przy nogach kierowcy.