dzialus Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 gdzie macie podłaczony kabel + od świateł do jazdy w dzień LED w primera p12 1.8. Elektromechanik który zakladał mi gaz powiedział ,że biały mam podłaczyc do szarego kabelka ze świateł mijania, czarny masa aku a czerwony do zielonego z cewki. Efekt był zadowalający do wieczora. Po zapaleniu świateł mijania okazało się ,że te ledowe które zamontowałem poniżej też się świecą ale znacznie slabiej jak w dzień przy włączonych samych ledach. Oczywiście od razu odłaczyłem kabel z cewki ale gdzie teraz go podłaczyc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 pod + od wtrysków, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzialus Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 mam blade pojęcie gdzie co jest w mojej primerce pod maską . dysponujesz jakimś zdjęciem lub opisem ,linkiem gdzie szukac tego kabla z wtryskow ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 wtryskiwacze PB są w kolektorze, to znajdziesz, idzie do nich wiązka zakończona wtyczkę, w niej jest 5 przewodów, 4 z ECU, czyli każdy oddzielny na wtryski i jeden wspólny, to jest właśnie +, którego szukasz, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzialus Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 podłaczyłem plus pod kabelek dochodzący do wtyczki z sondy lambda przed katalizatorem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 hmm, a gdzie tam jest 12V po stracyjce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzialus Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 z tego co pamiętam to niebiesko czerwony kabelek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 ciekawa sprawa, i tam jest 12V?? przez jaki czas do rozgrzania lambady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzialus Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 chcesz powiedziec ,że jak lambda sie rozgrzeje to napięcia nie będzie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 nie wiem, sprawdź jesteś pionierem w tym wpięciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzialus Posted June 21, 2014 Author Share Posted June 21, 2014 Po kilku miesiącach jeżdzenia z podłączonym kabelkiem plusowym od ledów do sondy lambda dowiedziałem sie przypadkiem będąc u speca od klimy ,że takie połączenie daje mniejsze napięcie na lambde i lambda daje niewłaściwe odczyty więc podłączyłem kabelek do skrzynki przekaźników w miejscu gdzie są wpięte 4 kabelki koloru czerwonego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 .......... więc podłączyłem kabelek do skrzynki przekaźników w miejscu gdzie są wpięte 4 kabelki koloru czerwonego........ Też piękny opis mówiący o wszystkim :whistle: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
susiu Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 witam wszystkich. A ja mam pytanie gdzie w p11 1,6 znajduje się przekaźnik pompy paliwa ?Chciałem po niego podpiąć ledy . Gdzieś "cyka " przekaźnik ale wszystkie wyciągłem co były w skrzynce i dalej "cyka" . pod spodem gdzieś jest? Dzięki za odpowiedź . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 W Nissanach, często przekaźnik pompy jest montowany na dole lewego słupka za osłoną plastikową przy nogach kierowcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts