lukee84 Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 mam pytanie posiadam w primerce fabryczne radio blaupunkt (kaseciak) z tyłu ma wejście na zmieniarkę cd, czy jeżeli dokupię kabel wraz ze zmieniarką clariona (które były montowane w primerach jako zestaw) normalnie bez żadnych problemów bedzie chulać czy trzeba coś kombinować z kodem NATS?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarlew Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 ORYG. zmieniarka ma NATS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukee84 Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 ORYG. zmieniarka ma NATS czyli jak zakupię oryginalną to będzie chulać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarlew Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 czyli jak zakupię oryginalną to będzie chulać? własnie ze niebedzie. zmieniarka bedzie działać tylko w samochodzie z którego została wyjęta chyba że przekładka z komputerem i radiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukee84 Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 własnie ze niebedzie. zmieniarka bedzie działać tylko w samochodzie z którego została wyjęta chyba że przekładka z komputerem i radiem. to lipa mam kaseciaka a chciałem posłuchać płyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_pl Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Nie wiem czy myślałeś już o tym ale za podobne pieniądze możesz kupić emulator zmieniarki ze złączami USB i slotem na kartę pamięci (pierwsze, lepsze z alledrogo): http://allegro.pl/zmieniarka-nissan-almera-primera-mp3-usb-xcarlink-i3594183988.html Zmieniarką sterujesz tak samo jak seryjną (masz max 6 katalogów symulujących CD na karcie/pendrive i po 99 utworów w każdym z nich) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrb Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 To już nie wiem czy jest sens, za 50 zł więcej jest niezłe radio Clarion z CD, USB i AuxIn. Jedyny minus to taki że nie podłączysz tam sterowania z kierownicy (jeśli masz) ale możliwości nieporównanie większe: lepsza jakość dźwięku, więcej ustawień pozwalających dostosować dźwięk do posiadanych głośników i swoich preferencji, a także możliwość rozbudowy zestawu o wzmacniacz w przyszłości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukee84 Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 To już nie wiem czy jest sens, za 50 zł więcej jest niezłe radio Clarion z CD, USB i AuxIn. Jedyny minus to taki że nie podłączysz tam sterowania z kierownicy (jeśli masz) ale możliwości nieporównanie większe: lepsza jakość dźwięku, więcej ustawień pozwalających dostosować dźwięk do posiadanych głośników i swoich preferencji, a także możliwość rozbudowy zestawu o wzmacniacz w przyszłości. narazie bede słuchał radia a potem chyba wstawie normalne rdyjko cd/mp3, ale wtedy nie bedzie problemu z nats??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrb Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Żadnego narazie bede słuchał radia a potem chyba wstawie normalne rdyjko cd/mp3, ale wtedy nie bedzie problemu z nats??? Nie będzie, NATS miesza tylko w oryginalnym radiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maius Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Emulatory zmieniarki nie działają z radiami BP9345, nie kupujcie, szkoda kasy. Ja tan nadal, niezmiennie, polecam dorobić do radia wejście AUX -> http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/84535-p11144-wejscie-aux-blaupunkt-werke-bp9345/ Najtaniej, bardzo ładnie gra, deska zostaje seryjna i nie trzeba szukać ramki ani przycisku awaryjnych, co jest najbardziej problematyczne przy wstawianiu nie seryjnego radia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krecina Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Ma ktoś jakiś emulator zmieniarki z mp3 do orginalnego radia w p11 działający? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts