El_Diablo Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 (edited) Miałby ktoś do udostępnienia sprawdzony program do odczytu błędów i ich kasowania Edited October 11, 2013 by El_Diablo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 a z jakich korzystałeś ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Diablo Posted October 11, 2013 Author Share Posted October 11, 2013 W sumie z jednego jakiegoś francuskiego i cały był po francusku, ale nazwy nie pamiętam bo u kumpla próbowaliśmy, ale nie działa z moim kompem :/ Więc ogólnie mam kabelek i chciałbym sobie coś pewnego ściągnąć, bądź może ma ktoś i mi udostępni dlatego napisałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 a jaki masz kabelek?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertbydzia Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Kiedyś sprawdzałem "scantool" działa, jednak to zwykła podstawa. W zasadzie wszelkie bezpłatne są "okrojone" do minimum! natomiast pirackie to długa historia np: brak stabilnosci-wyłączają się, zawieszają, po jakimś okresie przestają działać (hakerzy w taki sposób je blokują, aby interes się kręcił) często są to wersje okrojone np: INPA BMW który w porównaniu z testerem w ASO nie posiada wielu funkcji. KTS BOSCH wersja piracka jest programem który jest o kilka lat zacofany i np wymiany klocków hamulcowych w Z4 nie zrobisz. Tak więc niby tego dużo a jednak tak niewiele Jest jeszcze jedna najważniejsza sprawa, samo posiadanie takiego urzadzenia niewiele wnosi, gdyż tu potrzebne jest doświadczenie, które pomoże w odpowiedniej interpredacji i dalszej diagnostyce, 1 kod usterki może wskazywać kilka różnych elementów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Diablo Posted October 12, 2013 Author Share Posted October 12, 2013 W sumie mi chodzi tylko o odczyt, to co dam rady sam zrobić to zrobię, ale chociaż będę miał info co by mogło się ewentualnie wydarzyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 ale nadal nei odpowiedziałeś jaki masz fejs?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Diablo Posted October 16, 2013 Author Share Posted October 16, 2013 a jaki masz kabelek?? Jutro napiszę dokładnie bo u kumpla jest a ja dopiero z podróży wróciłem Hmm, szczerze mówiąc to na kablu nie ma nic oprócz wygrawerowanego ODB-II a z drugiej strony nalepka RENAULT i to wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 to możesz nie mieć ELM-a tylko fejsa pod DTT2000 a takim nie połączysz się z tymi programami co próbowałeś, kup, pożycz ELM-a i wtedy spróbuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Diablo Posted October 16, 2013 Author Share Posted October 16, 2013 Tylko to podobno był ELM bo to kumpel kupował no teraz to sam nie wiem, ale spróbuje jeszcze na jednym oprogramowaniu sprawdzonym podobno na Notku i wtedy się wyjaśni no i dam znać co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertbydzia Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 (edited) Nie wykorzystasz, NOTEK benzyna się nie psuje Edited October 16, 2013 by robertbydzia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Diablo Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 No to kabelek od Renaulta nie pasuje bo nie chce łączyć Próbowałem programami tymi co zaproponował kolega Jasyr więc jeśli mu się udało to znaczy, że raczej na pewno to wina kabelka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wnusiu Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Ja osobiście używam :Interface ELM-327 tyle że na BLUTEUTCH.A program to Digimoto ,scantool i jakieś jeszcze. Ale dokładnie nie pamiętam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@reS Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 (edited) heehe...dzisiaj testowałem Notka przez Samsunga ACE2 -ELM-327 Bluetooth - program na Androida TORQUE Pro Działa jak marzenie Edited July 18, 2014 by M@reS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
was79 Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 mażenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@reS Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 (edited) Po ciężkim dniu zawsze coś się przytrafi...dobrze że tylko taki zonk Edited July 18, 2014 by M@reS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MZy Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 To w męskiej dłoni to jakiś nowy interface ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Diablo Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 Zakupiłem ELM-327 Bluetooth , łącze z Samsungiem S3 Program Torque na Android nie chce się połączyć Program ODB Car Doctor działa, ale po Angielsku. Zna ktoś jakiś program po polsku lub taki co w prędkości ma km a nie mile Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@reS Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 (edited) Torque na Androida musi działać Używalem w ACE2 potem S4 i teraz w ACE4 bez problemu.......wybrałeś w ustawieniach co z czym ma się łączyć, bo idzie to przegapić Edited November 29, 2014 by M@reS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Diablo Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 Torque na Androida musi działać Używalem w ACE2 potem S4 i teraz w ACE4 bez problemu.......wybrałeś w ustawieniach co z czym ma się łączyć, bo idzie to przegapić Wydaje mi się, że wszystko robiłem dobrze. Sprawdzę najwyżej jeszcze raz, ale korzystałem z Torque lite a nie pro jak ty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@reS Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Ustawienia są takie same..w PRO jest więcej możliwosci diagnostycznych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mike12345 Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Kupilem ostatnio najprostszy adapter elm327 i aplikacje Torque i Piston dzialaja bez problemu, fajny gadzet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts