misiek9410 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Witam, chciałbym się za pytać czy drania kierownicy i drążka zmiany biegów na wolnych obrotach to rzecz normalna w tym modelu? Sprawdziłem wszystkie poduszki silnika i poduszkę skrzyni biegów.. Wszystkie wyglądają dobrze, żadna nie stuka.. Mam jeszcze problem z trudnym do zlokalizowania stuknięciem takim metalicznym podczas gaszenia silnika.. Może ktoś miał taki problem?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweleknowakowski Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Zależy co nazywasz drganiem, u mnie jak dotkniesz kierownicy to wyczujesz że minimalnie drży, drążek zmiany biegów zaś, drga troszkę bardziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlak Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 te silnika tak mają, ale nie jestem pewien, mi nawet drzwi drgaja jak otworzę je na biegu jałowym. ale myślę ze to rozrząd się prosi o wymianę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek9410 Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 Rozrząd zmieniałem 10kkm temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Navstar Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Witam, chciałbym się za pytać czy drania kierownicy i drążka zmiany biegów na wolnych obrotach to rzecz normalna w tym modelu? Sprawdziłem wszystkie poduszki silnika i poduszkę skrzyni biegów.. Wszystkie wyglądają dobrze, żadna nie stuka.. Mam jeszcze problem z trudnym do zlokalizowania stuknięciem takim metalicznym podczas gaszenia silnika.. Może ktoś miał taki problem?? Drgania to chyba norma Ale z tym stuknieciem mam podobnie, zdaza sie to bardzo rzadko ale slychac jakbym jakiegos kota wciagnal w rozrzad i wyrzucil gdzies w rame albo jakis element silnika. Nie mam pojecia co to moze byc :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek9410 Posted October 26, 2013 Author Share Posted October 26, 2013 ja u siebie znalazłem stukały mi kostki (te okrągłe) o gródź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Navstar Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 jakie kostki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mateusz_P11_144 Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Jeżeli chodzi o drgania to norma. To jest diesel i musi drgać,chociaż przyznam że mój na wolnych chodzi płynniej,ciszej wewnątrz i praktycznie nie czuć żadnych drgań,w porównaniu do passat z dwumasą od kumpla.Ale jak to keidyś ktoś napisał: ja mam zaczarowaną Primerę która jest specjalnie dla mnie zrobiona i jest inna niż wszystkie ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.