Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Drgania CD20T

misiek9410

Recommended Posts

Witam, chciałbym się za pytać czy drania kierownicy i drążka zmiany biegów na wolnych obrotach to rzecz normalna w tym modelu? Sprawdziłem wszystkie poduszki silnika i poduszkę skrzyni biegów.. Wszystkie wyglądają dobrze, żadna nie stuka.. Mam jeszcze problem z trudnym do zlokalizowania stuknięciem takim metalicznym podczas gaszenia silnika.. Może ktoś miał taki problem??

Zależy co nazywasz drganiem, u mnie jak dotkniesz kierownicy to wyczujesz że minimalnie drży, drążek zmiany biegów zaś, drga troszkę bardziej.

te silnika tak mają, ale nie jestem pewien, mi nawet drzwi drgaja jak otworzę je na biegu jałowym.  ale myślę ze to rozrząd się prosi o wymianę.

• 2 weeks later...

Witam, chciałbym się za pytać czy drania kierownicy i drążka zmiany biegów na wolnych obrotach to rzecz normalna w tym modelu? Sprawdziłem wszystkie poduszki silnika i poduszkę skrzyni biegów.. Wszystkie wyglądają dobrze, żadna nie stuka.. Mam jeszcze problem z trudnym do zlokalizowania stuknięciem takim metalicznym podczas gaszenia silnika.. Może ktoś miał taki problem??

Drgania to chyba norma :) Ale z tym stuknieciem mam podobnie, zdaza sie to bardzo rzadko ale slychac jakbym jakiegos kota wciagnal w rozrzad i wyrzucil gdzies w rame albo jakis element silnika. Nie mam pojecia co to moze byc :/

ja u siebie znalazłem :) stukały mi kostki (te okrągłe) o gródź :) 

Guest Mateusz_P11_144

Jeżeli chodzi o drgania to norma. To jest diesel i musi drgać,chociaż przyznam że mój na wolnych chodzi płynniej,ciszej wewnątrz i praktycznie nie czuć żadnych drgań,w porównaniu do passat z dwumasą od kumpla.
Ale jak to keidyś ktoś napisał: ja mam zaczarowaną Primerę która jest specjalnie dla mnie zrobiona i jest inna niż wszystkie ;P ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...