maveric Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Witam, Właśnie zakupiłem córce micrusa K11. Potrzebuję zdjąć pasek klinowy, bo coś dość mocno hałasuje, i chcę namierzyć problem czy jest to pompa wody, rozrząd , wspomaganie czy alternator. Może mi ktoś podpoiwedzieć jak się rozpina pasek/paski ? Bo jeszcze nie wiem czy jest jeden czy kilka. Jest może dostępna jakaś ksiażka z serii sam naprawiam z opisem silnika beznzyan 1.0 16V, rok produkcji 1996 Pozdrawiam maveric Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Najpierw sprawdź, czy nie hałasuje sam pasek. Ja też miałem ten problem, i okazało się że po nasmarowaniu paska wazeliną wszystko ucichło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maveric Posted October 16, 2013 Author Share Posted October 16, 2013 Najpierw sprawdź, czy nie hałasuje sam pasek. Ja też miałem ten problem, i okazało się że po nasmarowaniu paska wazeliną wszystko ucichło. Witam, sprawdzę ale mało prawdopodobne, hałas jest typowo metaliczny, podejrzewam pompę wody, lub coś w rorządzie. A nie ślizga się tebie ten pasek teraz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Nie ślizga się. Posmarowałem go tylko od tej strony, gdzie rowków nie ma. U mnie ten dźwięk też był nieco metaliczny. Też podejrzewałem osprzęt, akurat ja obstawiałem alternator, bo podobnie w Hondzie dzwonił zanim się łożysko rozsypało. Ale tutaj ewidentnie winny jest pasek (u mnie przynajmniej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Pasek powinieneś zdjąc przez zluzowanie alternatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.