Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Schemat elektryczny CD-ROMu

Pilot9314
 Share

Recommended Posts

Witam koledzy ponieważ posiałem gdzieś swoją wikipedie do p12-stki mam prośbę mógłby mi ktoś zarzucić schemat instalacji elektrycznej wiązki CD-ROMu ponieważ mam zamiar wstawić tam normalne radio jako że transmiter już nie zdaje egzaminu ;)

Ruscy stawiają mi wyzwanie :D

Edited by Pilot9314

Dzięki wielkie kolego ;) Dowiedziałem się właśnie że CD wysyła sygnał cyfrowy a radio analogowy więc trzeba będzie się wlutować na płytce radia między końcówkę mocy a coś tam (a/c) ;)

To ja zapytam, co w zasadzie chcesz osiągnąć?? mp3 w aucie??? do radia fabrycznego???

W zasadzie to mam radio Kenwood KDC-BT50U. Celem podłączenia radia jest synchronizacja z telefonem poprzez bluetooth ;) oraz odtwarzanie mp3 z kart pamięci i pendrivów.

Od razu odpowiadam transmiter mam i nie będę go nadal uzywał bo:

1. Radio ma funkcję przeszukiwania folderów itd gałką od głośności
2. Czytelniejszy wyświetlacz
3. Łaczy się z tel.
4. Każdy używa transmitera, a ja wolę żeby moja p12 nie była "każda"

uła, ale kombinujesz, nieźle

ciekawy jestem efektów :-)

Ps. Sprawa z TOP ONE rozwiązana już ?

Jak skończę oczywiście dam całą fotorelację na forum ;). No ostatnio się sprawa skończyła, więc może coś ruszy ;)

Też miałem się zabierać za zrobienie wejścia do radia, ale temat przekładam z tygodnia na tydzień :P daj znać jak coś się uda ;)

Chwilowo jeszcze kombinuje czy nie zamienić radia na logitecha g25 ;p albo czy go nie sprzedać bo wydatki na p12 są :D ale pewnie je wsadze i dam fotorelacje ;]

Ja na razie mam tylko dodatkowy wzmacniacz i tubę w bagażniku, bo nie mam aktualnie czasu na więcej :P

Mi ten pod siedzeniem wystarcza :) Na radio będzie pora muszę najpierw zaprawki przed zimą porobić :D