Dziadzia Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Cześć, chodzi o to że chcę skrócić mojego krótkiego patrola o jakieś 50cm, muszę przenieść bak paliwa. Pytanie brzmi czy seryjny bak mogę zamontować w bagażniku? Wiadomo jakimiś pasami do wcześniej przyspawanych uch w budzie. Jeżeli nie to jakie jest wyjście? Muszę kupić jakiś sportowy bak taki jak do kjsów i go zamontować? Dzięki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy69 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 W zmotach montują zbiorniki o kształcie prostopadłościanu ale są one na zewnątrz Pomijając już nawet aspekty: a) przeglądu technicznego bezpieczeństwa to i tak najbardziej upierdliwy wydaje się być c) dyskomfort "zapachowy" Nie próbowałem, ale raczej odradzałbym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadzia Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 dyskomfort zapachowy? przecież bak jest szczelny i wystarczy odpowietrzenie dać za kabinę... bezpieczeńśtwo też się nie zmienia, jak ma je*nąć to i tak to zrobi i szkody będą podobne najbardziej chodzi mi właśnie o przegląd i jak na stacjach diagnostycznych to widzą, czy np nie musiał bym odgrodzić tego baku jakąś grodzią czy po prostu go zabudować... w rajdówkach do kjsu czy driftu bądź jakich kolwiek baki są właśnie w bagażnikach, tylko takie atestowane od 4000zł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.