fred77 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Właśnie się dowiedziałem, że w Terrano, gdzieś przy fotelu kierowcy lub pasażera jest jakiś tajmeniczy przycisk, który ma niby włączać jakieś dodatkowe światła z tyłu. Faktycznie jest coś takiego? Nie zwracałem na to uwagi ale będę musiał zerknąć, bo akurat samochód u blacharza ma wyjęte wszystkie fotele i musiałbym poszukać takiego przycisku. Podobno tak on wygląda. http://images.sklepy24.pl/37673598/PR15/medium/pr15-przelacznik-30a-12v-podswietlany-led-12v-klawisz-30-5mm-x-19-5-mm.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgorzelec Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Nie ma czegos takiego. Mialem kilka sztuk i nigdzie tego nie bylo. Po za tym jaki to mialo by miec cel ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Pierwsze słyszę. U mnie też nic takiego nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy69 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Fred, może ktoś sobie zamontował np. lampę roboczą w bagażniku i włącznik ku temu założył ... i zrobił to tak profesjonalnie, że wydaje się fabryczne no powiedzmy jak nasz Hubert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred77 Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 (edited) Fred, może ktoś sobie zamontował np. lampę roboczą w bagażniku i włącznik ku temu założył ... i zrobił to tak profesjonalnie, że wydaje się fabryczne no powiedzmy jak nasz Hubert Podobno ma to być fabryczne, a ukryty włącznik ma uruchamiać dodatkowe światła pozycyjne - z tego co zrozumiałem - w lampach hamowania. NIe chce mi się w to wierzyć dlatego pytam tutaj. Edycja. Kto mi tam coś dopisuje do tytułu? W żadnym kokpicie. Ma to być gdzieś na podłodze przy przednich fotelach. Edited April 3, 2015 by fred77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powalla Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Mam 2 Terrano i oba rozbierałem do gołej blachy ...żadnych przełączników nie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fikolek2 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 W lampach stopu nie ma świateł pozycyjnych,chyba że z ostatnich lat produkcji no i mojego :-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Badger1s Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 A ja tak z ciekawości spytam, niestety nie pomogę, bo T1 mam, a skąd maszinformacjeo tym przełączniku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Dla mnie wiadomość jakby z wróżby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred77 Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 a skąd maszinformacjeo tym przełączniku? Na innym motoryzacyjnym forum ktoś się upierał, że taki jakiś tajemniczy włącznik jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łysy Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 niema to sensu i składu poco mają świecić tylko tylne lampy to jakaś kosmiczna opowieść Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy69 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Najlepiej niech Fred poszuka i będzie wiadomo ... przecież to w jakimś dostępnym miejscu powinno być jeśli już ja jednak ciągle obstawiam że była to instalacja pod lampę roboczą jako dodatkowe światło cofania i/lub oświtlenie haka i rufy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łysy Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 (edited) rozebrałem już pare 1 i 2 terrano ale takiego cuda nie widziałem to jakaś samoróbka jak lemmy wspomniał Edited April 4, 2015 by łysy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy69 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 a może to coś z przyczepą/hakiem związane ? ja np. mam u siebie w desce zamontowany włącznik obrysówek z przodu na błotnikach i z tyłu na dachu ... też wygląda jak oryginał, ale to gadżet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts