Łukasz83 Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Przymierzam się powoli, by wprowadzić coś dla oka pod maską, chodzi mi o zmianę kolorystyki kilku elementów, żeby po otworzeniu było ładnie i schludnie. Czy malowanie elementów takich jak zbiorniki płynów lub pokrywa silnika itp. może mieć trwały efekt przy panujących pod maską temperaturą? Czym najlepiej to robić? I jak uzyskać taki efekt kolektora ssącego jak na załączonej fotce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bydle Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Kolektor to polerowanie wibracyjne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel275 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Przymierzam się powoli, by wprowadzić coś dla oka pod maską, chodzi mi o zmianę kolorystyki kilku elementów, żeby po otworzeniu było ładnie i schludnie. Czy malowanie elementów takich jak zbiorniki płynów lub pokrywa silnika itp. może mieć trwały efekt przy panujących pod maską temperaturą? Czym najlepiej to robić? I jak uzyskać taki efekt kolektora ssącego jak na załączonej fotce? Cześc jestem tu nowy ale może się przydam siedze w lakiernictwie od ponad 20 lat dzisiaj są środki ktore mają przyczepność do wszystkiego np PLUS 705 firmy NOVOL szlifujesz element pokrywasz cieniutko 705 i na topodkład lub kolor to zależy od ciebie,pamiętaj że lakiery samochodowe mają wytrzymałość temp. na poziomie 200-300 st C kolory bez efektu to akryle a jak chcesz metalik lub perłe to baza + lakier bezbarwny Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomoakatomi Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 chcesz na złoto ? czy jaki kolor ? kolega ze stanów w swoim nismo ma czerwony - ja jak bym robił to bym zrobił na fioletowo albo nieco inne nasycenie czerwonego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz83 Posted April 11, 2015 Author Share Posted April 11, 2015 Myslalem by uzyc glownie koloru czerwonego bo będzie fajnie odcinal od zlotego. Mozliwe ze wpadna jakies akcenty zlote i troche carbonu. Na poczatek (dzis) zamawiam radiator hose w kolorze czerwonym. Potem pewnie wezme sie za malowanie zbiornikow pokrywy etc A ten kolektor ssacy mozna bez obaw poddac temu polerowaniu wibracyjnemu? Bo to chyba idzie cala czesc zarowno na zewnatrz jaki wewnatrz. Nie przeszkadza to w niczym? Maciej namiary na kogos kto to robi w Warszawie lub okolicach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.