porsuerte Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 (edited) Od kilku dni jestem użytkownikiem Nissana Juke. Samochód wyposażony jest w system multimedialny z dotykowym ekranem. Jako, że nie wyobrażam sobie życia bez dobrej muzyki, zaraz po zakupie próbowałem odtwarzać muzukę z Pendrive'a - wszystkie próby przez naciskanie przycisku AUX były jednak nieudane, zaznaczę, iż użyłem wiele urządzeń, którymi dysponowałem w domu, żadne nie zostało znalezione przed odtwarzacz. Zaznaczę, iż muzyka z Bluetooth z telefonu działa bez zarzutu. Zastanawiam się w czym tkwi problem? Port USB działa - po podłączeniu telefonu zaczyna się ładować. Czy pliki mp3 trzeba specjalnie katalogować? Czy są dedykowane Pamięci Przenośne dla tego odtwarzacza? Edited April 6, 2015 by porsuerte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skaktus Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Mam to samo - na 3 peny żaden nie działa odrazu, każdy za którymś włożeniem do portu - taki urok tej stacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emti Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 najprościej, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości: może trzeba użyć klawisza/przycisku "source"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejta Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Port USB działa - po podłączeniu telefonu zaczyna się ładować. To że telefon się ładuje nie oznacza wcale, że USB działa. Mogą byc uszkodzone piny od przesyłu danych (2 i 3). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
porsuerte Posted May 1, 2015 Author Share Posted May 1, 2015 Po podłączeniu na kablu iPhone jest widoczny jako iPod i muzyka jest odtwarzana. Pendrive nadal żaden nie został wykryty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inys1 Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Miałem też taki problem że żaden pen nie działał problem rozwiązałem tak że sfotmatowałem do FAT na NTFS nie działa . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
porsuerte Posted May 10, 2015 Author Share Posted May 10, 2015 Jak w praktyce to zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejta Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Pen domyślnie jest w FAT32, więc nie sądzę że tu leży problem (tym bardziej, że próbował kilka i nie wierzę że wszystkie ma w NTFS). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dornatal Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 mam ten sam problem, czy udało Ci się podłączyć pendrive? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostDriver Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 U mnie jak podłączam pendrive to wykrywa go a za chwilę traci połączenie, próbowane na kilku pendrivach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel_I Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 U mnie jak podłączam pendrive to wykrywa go a za chwilę traci połączenie, próbowane na kilku pendrivach W jakim systemie plików masz sformatowane te pendrive? Miałem pendrive sformatowany fabrycznie w NTFS - nie działał w ogóle, z FAT32 też były jakieś problemy, ale po przeformatowaniu na exFAT ruszył. Może chodzi tylko o to? W ogóle to nissanowskie radio jest dosyć denerwujące... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emti Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 W jakim systemie plików masz sformatowane te pendrive? Miałem pendrive sformatowany fabrycznie w NTFS - nie działał w ogóle, z FAT32 też były jakieś problemy, ale po przeformatowaniu na exFAT ruszył. Może chodzi tylko o to? W ogóle to nissanowskie radio jest dosyć denerwujące... Wymieniłem na stacje GMS Adayo mimo że nie miałem problemów z penem - chyba właśnie tylko kwestia formatu i ograniczenie wielkości pojemności - nie jestem pewien, ale może występować problem że potrafi obsłużyć "tylko" do 4 GB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel_I Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Wymieniłem na stacje GMS Adayo mimo że nie miałem problemów z penem - chyba właśnie tylko kwestia formatu i ograniczenie wielkości pojemności - nie jestem pewien, ale może występować problem że potrafi obsłużyć "tylko" do 4 GB W tej chwili u mnie działa z pendrivem 64GB sformatowanym w exFAT - ale już np. iPoda prawidłowo nie obsługuje, pomimo informacji w instrukcji, że powinno (tzn. widzi zawartość, można przeszukiwać, odtwarzać, ale po kilku minutach odtwarzania iPod się zawiesza - w innych autach ten sam iPod działa prawidłowo, więc to raczej kwestia radia). Dodatkowo też nie do końca prawidłowo współpracuje z iPhone - przez BT działa tylko zestaw głośnomówiący, żeby skorzystać z aplikacji in-car, np. POI Google to telefon trzeba podłączyć kabelkiem, co wyklucza odtwarzanie czegokolwiek z pendrive. Do tego nie jestem w stanie zalogować się do aplikacji NissanConnect na telefonie, mogę ją uruchomić tylko jako gość. Ogólnie całość jest mocno niedorobiona i pewnie wiosną bądź latem pomyślę o wymianie radia na coś innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostDriver Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 W jakim systemie plików masz sformatowane te pendrive? Miałem pendrive sformatowany fabrycznie w NTFS - nie działał w ogóle, z FAT32 też były jakieś problemy, ale po przeformatowaniu na exFAT ruszył. Może chodzi tylko o to? W ogóle to nissanowskie radio jest dosyć denerwujące... W sumie to nawet nie wiem w jakim systemie mam sformatowany, ale przez chwilę normalnie działał. Wkurzyłem się i nagrałem mp3 na płytę cd i tak teraz słucham. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel_I Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 W sumie to nawet nie wiem w jakim systemie mam sformatowany, ale przez chwilę normalnie działał. Wkurzyłem się i nagrałem mp3 na płytę cd i tak teraz słucham. Jeśli ten pendrive jest pusty to spróbuj go przeformatować na exFAT, wgrać coś na niego i potestować - u mnie pomogło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostDriver Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Jeśli ten pendrive jest pusty to spróbuj go przeformatować na exFAT, wgrać coś na niego i potestować - u mnie pomogło. Popróbuję i potestuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts