mario007 Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Witam, jestem nowy na forum. Od niedawna mam P12 kombi 2002 rok. Tył siedzi bardzo nisko, tłucze i dobija. Kupiłem nowe amortyzatory i sprężyny. Zabrałem się za demontaż, ale nakrętki na górze od spodu gniazda nie chcą puścić miał ktoś już podobną przygodę? I jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
macrit Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 zainwestuj w penetrator. Nie wd40, penetrator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskr5 Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Weź przedłużkę i nasadkę chyba tam jest 14mm i nabij porządnie młotkiem na nakrętkę. Stuknij kilka razy zdrowo. I mocno szarpnij. Jak już puści to pokręć trochę w prawo w lewo psikając penetratorem i zostaw na chwilę. Jak odkręcisz to przy montażu posmaruj śruby smarem. Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mack Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Podłączę się tutaj - tył nissana siedzi już przy jednym dorosłym na tylnej kanapie. Sprężyny wymienione na nowe, bo obstawiałem że to one są odpowiedzialne za to jak głęboko auto siada, a tu niespodzianka. Wymieniać amortyzatory, reklamować sprężyny (za miękkie?)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tofu Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 raczej to wina sprężyn . albo za dużo paliwa wozisz w aucie taki żart ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mack Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Na starych siedział tak samo. Po wymianie nie zauważyłem zmiany na lepsze... Kupiłem KYB K-flex o parametrach jak poniżej: Strona zabudowy: oś tylna Parametry: sprężyna zwojowa Długość [mm] : 305 Ciężar [kg] : 1,84 Średnica zewnętrzna [mm] : 115 Grubość 1 [mm] : 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.