Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Okazjonalne działanie dmuchawy

Guest Breon

Recommended Posts

Guest Breon

Witam.

Mam pewien problem ze swoją Almerą N16. Mianowicie, kilka dni temu przestał działać mi nawiew. Nie działa na żadnym biegu, klimatyzacja działa, słychać ją. Jakieś 3 dni później nawiew ponownie zaczął działać, byłem pewny że będzie wszystko ok, lecz po 5 dniach znowu przestał działać.

Proszę o jakieś sugestie, dlaczego tak się dzieje i jak można to rozwiązać.

Dzięki za wasz czas.

Sprawdź wtyczkę doprowadzającą napięcie do modułu sterującego nawiewem, tę przy dmuchawie. Najprawdopodobniej jest luźna i raz łączy raz nie. Trzeba zdjąć oczyścić oczyścić, może nawet lekko przygiąć, by ściślej wchodziła i jeśli posiadasz to ewentualnie prysnąć czymś od elektryki o choćby czymś takim;

http://allegro.pl/kager-preparat-na-styki-elektryczne-konserwuje-i4918312680.html

Ale jeśli nie masz podobnie działającego preparatu wystarczy samo przeczyszczenie.

• 2 weeks later...

Witam.

Mam pewien problem ze swoją Almerą N16. Mianowicie, kilka dni temu przestał działać mi nawiew. Nie działa na żadnym biegu, klimatyzacja działa, słychać ją. Jakieś 3 dni później nawiew ponownie zaczął działać, byłem pewny że będzie wszystko ok, lecz po 5 dniach znowu przestał działać.

Proszę o jakieś sugestie, dlaczego tak się dzieje i jak można to rozwiązać.

Dzięki za wasz czas.

Masz manualną czy klimatronik?

• 1 year later...

Sprawdź wtyczkę doprowadzającą napięcie do modułu sterującego nawiewem, tę przy dmuchawie. Najprawdopodobniej jest luźna i raz łączy raz nie. Trzeba zdjąć oczyścić oczyścić, może nawet lekko przygiąć, by ściślej wchodziła i jeśli posiadasz to ewentualnie prysnąć czymś od elektryki o choćby czymś takim;

http://allegro.pl/kager-preparat-na-styki-elektryczne-konserwuje-i4918312680.html

Ale jeśli nie masz podobnie działającego preparatu wystarczy samo przeczyszczenie.

która to wtyczka i gdzie ją znajdę?

Witam miałem podobny problem w przeszłości i byl problem ze szczotkami w silniku proponuje go wyjąc i sprawdzić

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sprawdź czy działa też jak ostrzej skręcasz. Prawdopodobnie kończą się szczotki silnika.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...