Guest Breon Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Witam. Mam pewien problem ze swoją Almerą N16. Mianowicie, kilka dni temu przestał działać mi nawiew. Nie działa na żadnym biegu, klimatyzacja działa, słychać ją. Jakieś 3 dni później nawiew ponownie zaczął działać, byłem pewny że będzie wszystko ok, lecz po 5 dniach znowu przestał działać. Proszę o jakieś sugestie, dlaczego tak się dzieje i jak można to rozwiązać. Dzięki za wasz czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TESTER 1956 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Sprawdź wtyczkę doprowadzającą napięcie do modułu sterującego nawiewem, tę przy dmuchawie. Najprawdopodobniej jest luźna i raz łączy raz nie. Trzeba zdjąć oczyścić oczyścić, może nawet lekko przygiąć, by ściślej wchodziła i jeśli posiadasz to ewentualnie prysnąć czymś od elektryki o choćby czymś takim; http://allegro.pl/kager-preparat-na-styki-elektryczne-konserwuje-i4918312680.html Ale jeśli nie masz podobnie działającego preparatu wystarczy samo przeczyszczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inny Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Witam. Mam pewien problem ze swoją Almerą N16. Mianowicie, kilka dni temu przestał działać mi nawiew. Nie działa na żadnym biegu, klimatyzacja działa, słychać ją. Jakieś 3 dni później nawiew ponownie zaczął działać, byłem pewny że będzie wszystko ok, lecz po 5 dniach znowu przestał działać. Proszę o jakieś sugestie, dlaczego tak się dzieje i jak można to rozwiązać. Dzięki za wasz czas. Masz manualną czy klimatronik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daku95 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Sprawdź wtyczkę doprowadzającą napięcie do modułu sterującego nawiewem, tę przy dmuchawie. Najprawdopodobniej jest luźna i raz łączy raz nie. Trzeba zdjąć oczyścić oczyścić, może nawet lekko przygiąć, by ściślej wchodziła i jeśli posiadasz to ewentualnie prysnąć czymś od elektryki o choćby czymś takim; http://allegro.pl/kager-preparat-na-styki-elektryczne-konserwuje-i4918312680.html Ale jeśli nie masz podobnie działającego preparatu wystarczy samo przeczyszczenie. która to wtyczka i gdzie ją znajdę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cbr600 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Witam miałem podobny problem w przeszłości i byl problem ze szczotkami w silniku proponuje go wyjąc i sprawdzić Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokosz34 Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Moja dmuchawa działa jak jadę pod górkę, jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferguson Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Sprawdź czy działa też jak ostrzej skręcasz. Prawdopodobnie kończą się szczotki silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.