kalpataru Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Witam od jakiegoś czasu mam następujący problem P12 1.8 zaczęła pluć dosłownie sadzą zaświeciła sie kontrolka check engine. wymieniłem sondy lambda kontrolka zgasła na jakiś czas wzrosło spalanie. obecnie kontrolka zapala się sporadycznie i gaśnie po kilku odpaleniach silnika ale cały czas pluje sadzą i ma wyższe spalanie. co może być przyczyną tych anomlji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 numer błędu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalpataru Posted April 18, 2015 Author Share Posted April 18, 2015 numer błędu?? nie pamiętam już bo dawno to było musiałbym poszukać kartki z odczytem ale koleś z serwisu powiedział że to sonda lambda górna wymieniłem komplet górnych na nowe.ale sadzą pluje nadal Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 trzeba podpiąć scaner i zobaczyć LD do tego znajdź numer błędu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.