eRGy Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Witam! Proszę Was o pomoc bo już mnie na tą Primę cholera bierze. Od jakiegoś czasu walczę z przyduszaniem się przy dodaniu gazu. Dosłownie jak by się hamulec wciskało a jak odpuszczę gaz to po chwili można normalnie przyspieszać ale ogólnie kangur. Objawy są w bardzo różnych momentach; czasem jedzie normalnie ( zimny czy ciepły) a innym razem od razu bleee. Na biegu jałowym idealnie, nic nie faluje. Temat poruszałem już w poście przepływomierza ale kupiłem nowy i to samo. Świece, kable, filtry, rozrząd wszystko wymieniane, komp nic nie pokazuje. To samo jest na gazie i benzynie. Może ktoś tak miał lub ma pomysł co jeszcze sprawdzić? Z góry Dzięki za podpowiedzi. Zapomniałem dodać Primera Traveler 2000rok. 2,0 benz.+ gaz BRC 24 sequent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskr5 Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Może pierwsza sonda albo czujnik temperatury ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eRGy Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 Sonde pokazałby komp, a czujnik nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kn Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Może lewe powietrze bierze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eRGy Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 Raczej nie, sprawdzałem nic nie jest popękane, bardziej sprawia wrażenie jak by się zalewał bo w momencie przyduszenia jak odejmę gazu to po chwili wkręca się wyżej. Zgrałem sobie serwisówkę i sprawdzę jeszcze napięcia na wszystkich czujnikach. Może to czujnik położenia przepustnicy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael-ptr Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Mam chyba to samo. Czasami przy 60, czasami 80, czasami 120 km/h (okolice 2500 rpm) mam wrażenie jak by auto się dusiło czy zalewało, dostaje delikatnego kangurka, po odjęciu czy dodaniu gazu "przełamuje się" i chwilowo ustaje. Czy udało Ci się dojść przyczyny? Jestem po naprawie kolektora wydechowego bo się poluzował/uszkodził i chłodnicy. Tysiąc zł już poszło... Boję się co dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nismo Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 potencjometr pedału gazu jesli takowy jest lub zapchany częściowo kat. Sprawdził bym te dwie rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masakra Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 A ja przyjrzałbym się przepływce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.