wachoz Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 zwracam się z pytaniem do uzytkowników Pulsara 2014 - czy ktoś z Szanownych kolegów wie, czy ktoś w kraju produkuje bagażniki dachowe do tego modelu, ewentualnie może są gdzieś w sprzedaży z importu? Jak dotąd "uzbroiłem" swój nowy nabytek w listwy boczne na drzwiach, w listwy progowe i ostatnio doszła listwa ochronna tylnego zderzaka pod drzwiami (klapą) bagażnika, oraz wykładzina z tworzywa do komory bagażnika, dokładnie dopasowana wymiarami. No i pozostał mi do szczęścia ten bagażnik dachowy, którego jak dotąd nigdzie nie napotkałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falko Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Miałem ten sam problem przed wyjazdem na narty w marcu.Nawet Thule przysnęło. Zostaje na razie tylko bagażnik fabryczny Nissana w ASO za ok 600 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wachoz Posted July 27, 2015 Author Share Posted July 27, 2015 W kwietniu br pisałem, że pozostał mi do kupienia bagażnik dachowy i pytałem czy produkowane są bagażniki dachowe (bazowe) do Nissana Pulsara 2014,oraz gdzie można ten sprzęt kupić. W wyniku własnych poszukiwań znalazłem odpowiedź. A więc - bagażnik znanej firmy Thule można zakupić w salonie Nissana, jednakże cena jak dla mnie jest powalająca, w granicach 800zł. Ale od czego jest internet - zgodnie z porzekadłem "szukajcie a znajdziecie" - dobry przyjaciel komputer wynalazł to, czego szukałem. Okazuje się, że bagażnik, konkretnie dedykowany tylko do Pulsara jest, produkowany przez francuską firmę MontBlanc w dwóch wersjach - z belkami stalowymi i aluminiowymi i bez problemu do kupienia w kraju, a co ważne - w przystępnych cenach. Była szybka decyzja i z jego zakupu jestem bardzo zadowolony, bagażnik fajnie się prezentuje i zdał pozytywnie egzamin, "niosąc" na swych alumniniowych ramionach box i rower, oczywiście z zachowaniem norm łącznego ciężaru ładunku na dachu, a dystans był nie byle jaki, bo ponad 1200km. Pulsarek zniósł tę podróż także dzielnie, nie poddając się na trasie silnej ulewie i zużywając średnio 6,78l/100 benzyny, jadąc ze średnią prędkością 120km/godz. na całej odległości - od wyjazdu - Niemcy, Dusseldorf - do przyjazdu do Polski, Warszawa (łącznie z postojami) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex-er Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 To i ja się pochwalę zestawem powiekszonym. Pierwsza trasa zaplanowana na przyszły weekend, 600km. Zobaczymy jak się będzie sprawować Via Tapatalk @ Huawei P8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.