Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P12/W12] 1.8 PB + LPG - Pompka pakiwa i problem z odpaleniem

mario007

Recommended Posts

Witam. Jadąc dzisiaj do pracy autko nagle mi zgasło i już nie chciało odpalić. Rozrusznik normalnie kręci. Może to być wina pompki paliwowej? Gdzie ją znajdę z tyłu auta? Czy może coś innego? Proszę o pomoc. Przy przekręcaniu kluczyka nic nie słychać z tyłu. Silnik 1.8 PB + LPG BRC. 

a paliwo jest?? pompka w zbiorniku pod tylna kanapa 

a paliwo jest?? pompka w zbiorniku pod tylna kanapa 

paliwa jest pół baku. A jak sprawdzić pompkę? Jeśli kręci to immo działa poprawnie czy to może też być przyczyną?

odpalaj na lpg ,,

pompę łatwo sprawdzić odkręć od zasilania wtryskiwaczy i wsadz do dużej pb potem przełącz kontrolki na on ,,, jak leci to działa ,,, ale lecieć ma bardzo szybko ,, wiec uważać trzeba ,,

pompka działa bo paliwo daje aż miło. Wykręciłem świece i nie ma iskry... Czym to może być spowodowane?

może łańcuch wyciągnięty znany problem tych silników 

i brak iskry z tego powodu? jestem początkujący w nissanie i proszę o więcej info. A może cos z prądem?

jak masz wyciągnięty łańcuch to czujnik nei trafia tam gdzie trzeba w czasie kiedy trzeba 

a jak to sprawdzic ? na kompie nie pokazało błędów.

i gdzie znajdę krokowy albo główną cewkę. Bo myślę, że to może kuny mi coś z kablami zrobiły bo całe wyciszenie maski miałem poszarpane po silniku. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...