Mars91 Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Witam, Ostatnio padł mi czujnik położenia wału - nie podawał sygnału i nie miał zasilania. Po wymianie na nowy oryginalny czujnik, silnik startuje, działa bez problemu i komputer nie zgłasza błędów. Czujnik podaje sygnał, ale nadal nie ma zasilania. Wychodzą z niego trzy przewody, ale do komputera przychodzą tylko dwa - sygnał i masa. Mechanik podpiął drugi komputer i sytuacja wyglądała tak samo - nadal brak zasilania. Nasuwa mi się pytanie, czy to jest normalne w tym modelu (P11 2.0TD)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marlos90 Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Jeśli silnik chodzi po wymianie czujnika i nie ma błędu to chyba jest dobrze, prawda? a jak coś będzie nie tak to z pewnością check Cię poinformuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mars91 Posted May 5, 2015 Author Share Posted May 5, 2015 Jeśli silnik chodzi po wymianie czujnika i nie ma błędu to chyba jest dobrze, prawda? a jak coś będzie nie tak to z pewnością check Cię poinformuje Niby dobrze, check nie świeci, diagnostyka nie pokazuje błędu czujnika, ale sytuacja jest dość dziwna. Nie wiem jak powinno być w P11, ale w innych samochodach nie słyszałem o czymś takim, żeby czujnik nie miał zasilania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.