colins Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Mistrz szukania dziury w całym wrzuca kolejny orzech do zgryzienia. Mam zadanie dla posiadaczy QQ wyposażonych w relingi dachowe. Przyjrzyjcie się swoim relingom w kierunku występowania specyficznych rys (jakby zadrapań przez kota). W moim ten problem też zaczyna się pojawiać i początkowo go zbagatelizowałem zwalając winę na pazury sierściuchów. Widzę jednak, że jest to raczej wada produkcyjna, bo podobny problem zauważyli na angielskim forum Qashqaia TUTAJ. Ponoć Nissan wymienia wadliwe elementy na nowe (choć z tego co wyczytałem udało się to dopiero jednej osobie). Niżej zapożyczone fotki przedstawiające problem. I co Wy na to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karminadel Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 (edited) A wklej swoje uszkodzenia. Edited May 7, 2015 by Karminadel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colins Posted May 7, 2015 Author Share Posted May 7, 2015 A co tu wklejać. Pojawiają się dokładnie takie same rysy jak na zdjęciach wyżej. Dobrze, że Angole już zauważyli problem i zaczęli nękać Nissana. Jednemu wręcz po roku farba zaczęła się łuszczyć w tych miejscach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3Rni Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 mam to samo niewielkie ale widoczne rysy, jakby pęknięcia zew. warstwy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colins Posted May 7, 2015 Author Share Posted May 7, 2015 U mnie rysy dopiero zaczęły się pojawiać. Poczekam aż problem się nasili i zgłoszę w ramach gwarancji. Tylko pewnie będą się wykręcać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunder Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Części pewnie plastikowe i na słoneczku je wypacza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karminadel Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 U mnie po bardzo wnikliwych oględzinach - brak (przebieg 7 tys. km). A czy montowaliście coś na tych relingach (pytanie do osób, które zauważyły wadę)? Może dopiero pod obciążeniem zewnętrzna warstwa pęka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colins Posted March 14, 2017 Author Share Posted March 14, 2017 Ja nic nie montowałem, auto myte regularnie, nie ojsrane przez ptaki. Ryski pojawiły się w ostatnim czasie, gdy temperatura poszybowała powyżej 20 stopni. Te końcówki relingów są plastikowe więc Grzmot ma rację. Jednak prócz tego moim zdaniem mamy tu też ewidentną wadę lakierniczą. Dodam, że uszkodzenia idą jakby "z głębi" materiału. Bo powierzchnia lakierowana relingów jest gładka (nie czuć rys pod paznokciem), natomiast pod lakierem bezbarwnym robią się te pajączki. W sumie to nawet lepiej, bo łatwiej będzie udowodnić Nissanowi, że to wada lakiernicza, a nie uszkodzenie zewnętrzne. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- EDIT... Ponieważ, jak wiecie, z moim QQ absolutnie nic się nie dzieje więc z braku laku postanowiłem odkurzyć mój stary temat dotyczący wady lakierniczej (przynajmniej taką podejrzewam) oryginalnych relingów i w dniu dzisiejszym zaatakowałem "moją" ASO tym problemem. Problem jest jedynie natury estetycznej, jednak dlaczego by nie skorzystać z przysługującej gwarancji i nie naciągnąć Nissana na koszty? Przy okazji może zobaczę te fajne babki pracujące w zaprzyjaźnionej ASO. A teraz fotka jednego z moich relingów. Prawda, że się pomarszczył? Czyżby poszedł w ślady właściciela? No nic. Na razie w ASO zażyczyli sobie dosłania szczegółowych zdjęć choć doskonale zdają sobie sprawę skubańcy, że problem taki czasem się pojawia, bo przecież i na naszym forum się przewijał. Życzenie spełnione i fotki poleciały, a ja odkurzywszy temat, czekam na rozwój wypadków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Wygląda jak pokryte szronem U mnie póki co nic takiego nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colins Posted March 14, 2017 Author Share Posted March 14, 2017 Pewnie w późniejszych rocznikach wadę po cichu wyeliminowali. Tak jak po cichu wgrywają nowe softy czy równie po cichu robią inne akcje mając nadzieję, że klient się nie skapnie. Ale nie z nami takie numery, bo jak mówią, w kupie siła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Ale nie z nami takie numery, bo jak mówią, w kupie siła. Bruner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Pewnie w późniejszych rocznikach wadę po cichu wyeliminowali. Tak jak po cichu wgrywają nowe softy czy równie po cichu robią inne akcje mając nadzieję, że klient się nie skapnie. Ale nie z nami takie numery, bo jak mówią, w kupie siła. Oj to prawda...z daleka czuć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika99 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Jakos we wrzesniu moje autko bedzie mialo dwa lata a obecnie ma 21k km za du*a, dzisiaj bardo dokladnie ogladalam relingi i nie zauwazylam niczego zlego,,,moze na czeski rynek Nissan postaral sie troszke lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Colins nie ma co robić to szuka dziury w całym...nudzi mu się.Przez to proszę w jego imieniu o wybaczenie marudzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_1998 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Colins nie ma co robić to szuka dziury w całym...nudzi mu się.Przez to proszę w jego imieniu o wybaczenie marudzenia Po prostu poczuł zawód, że każdy coś tam ma nie tak, a on nie i nie ma o czym pisać.... No i pozazdrościł Ci 10 tys postów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Oj tam,oj tam młody jest jeszcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainRandall Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Partactwo lakiernicze Nissana jest powszechnie znane. Kazdy nowy samochod to loteria. Albo dac sobie z tym spokoj (ja bym sobie nie dal) albo "zalaminowac" wszystko w diably i miec spokoj (do pierwszego powaznego kuku). Plastikowych koncowek pewnie nie da sie uratowac i beda musieli Ci sprawic nowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colins Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Na razie nabrali wody w usta. Jutro chyba do nich zadzwonię w tej sprawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr Horhe Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Mam to samo ,zgłosiłem w aso czekam na łaskawą diecezje...w dziennym swietle gubią się te ryski (układają się w ten sam sposób ) jak podswietliłem latarka z telefonu to widać, opisali i zobaczymy.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colins Posted March 17, 2017 Author Share Posted March 17, 2017 Dzisiaj zadzwonili do mnie z ASO. Oczywiście wcześniej musiałem się przypomnieć, ale nie mam im za złe, bo jednak oddzwonili sami z siebie. Ponoć zamówienie na nowe nakładki relingów poszło do centrali i mam obiecaną wymianę, bo temat jest im znany. Zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 To jeszcze szyberdach...i p o w o l i,p o wo l i...Colinsie będziesz miał co opisywać o usterkach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr Horhe Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Diecezja jedynie słuszna, na gwarancji wymienione cztery nakładki,no i fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colins Posted May 23, 2017 Author Share Posted May 23, 2017 I ja wreszcie dostałem potwierdzenie, że moje nakładki zostaną wymienione na nowe w ramach gwarancji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 I po co sprzedawać??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colins Posted May 23, 2017 Author Share Posted May 23, 2017 Eeee, bo nie stać mnie na przedłużenie gwarancji. A tak będę miał od nowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts