fred77 Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Jak jest zamocowany akumulator w Terrano? U mnie brakuje jakiegoś mocowania i nie wiem jak to to wygląda i czego brakuje. Gdyby mógł ktoś pokazać na jakimś zdjęciu to wiedziałbym czego brakuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceniakenzo Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 wysłał bym fotkę ale mam problemy z komputerem. A mocowanie wygląda jak podstawka pod prostokątną doniczkę z dwoma otworkami. w większości aut jest podobnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SieneK_68 Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 jest sobie podstawa akumulatora, która ma z tyłu zagiętą krawędź pod tę krawędź wkłada się dolne wyprofilowanie obudowy akumulatora z przodu jest coś w tym rodzaju tylko na dwie śruby i to trzyma akumulator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceniakenzo Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 ja mam coś takiego http://allegro.pl/mitsubishi-galant-97-mocowanie-uchwyt-akumulatora-i5272090765.html i w podstawie są tylko 2 otwory żeby zahaczyć te pręty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SieneK_68 Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 no tak ale Twoje trzyma akumulator od góry a moje u podstawy akumulatora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceniakenzo Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 dokładnie tak jak powiedziałeś co nie zmienia faktu że jest przymocowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred77 Posted May 14, 2015 Author Share Posted May 14, 2015 No to mi chyba czegoś takiego brakuje jest sobie podstawa akumulatora, która ma z tyłu zagiętą krawędź pod tę krawędź wkłada się dolne wyprofilowanie obudowy akumulatora z przodu jest coś w tym rodzaju tylko na dwie śruby i to trzyma akumulator No to mi chyba czegoś takiego właśnie brakuje. A na Allegro ni ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SieneK_68 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 to pomyśl jak to prosto można zrobić włąśnie z takiego kawałka od AUDI co masz na fotce z OLX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred77 Posted January 25, 2016 Author Share Posted January 25, 2016 (edited) Samochód mozolnie i bardzo powoli jest kończony. Jeszcze jakiś czas to potrwa. Jutro kupuję nowy akumulator i na gwałt potrzebuję to pierońskie mocowanie. Brakuje mi tej blaszanej wytłoczki, która przykręca się akumulator do miejsca jego mocowania. Niektórzy mi mówią, że to ma być jakaś obejma ale to nie obejma tylko wytłoczona blacha, która łapie akumulator za jego spód. Nie mam nigdzie blisko do jakiegoś szrotu, a nawet gdybym miał to Nissan Terrano nie jest aż tak popularnym samochodem by można go było spotkać na pierwszym lepszym szrocie. Ma to ktoś na zbyciu? Potrzebuję dosłownie na już. Znalazłem na allegro lecz nie wiem czy to jest to. Gdyby ktoś mógł potwierdzić, że to ten element to byłby wdzięczny. http://allegro.pl/nissan-terrano-ii-maverick-mocowanie-akumulatora-i5898171620.html Edited January 25, 2016 by fred77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fikolek2 Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Tak to je to blaszysko!:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred77 Posted January 25, 2016 Author Share Posted January 25, 2016 Tak to je to blaszysko!:-) No to GIT. Dziękuję za pomoc. Kupuję i wreszcie akumulator będzie stał na swoim miejscu, a nie podskakiwał i przesuwał się we wszystkie strony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts