k111 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Witam. Posiadam primerę p11 2.0 td 2000r. Opiszę krótko moj problem. Od momentu zakupu ciagle palił się check bląd 21. Pojechałem z tym do pompiarza ten stwierdził że pompa pada ale poniewaz byłem przed wymianą rozrzadu zalecił jego wymianę a gdyby objawy nie ustały mialem wrócic do niego. Po wymianie rozrzadu check przestał się świecic natomiast samochód strasznie ciężko odpalał i gasł w czasie jazdy.Po powtórnej wizycie u mechanika (ponownie ustawił rozrzad) samochód znów odpalał dobrze z tym ze check powrocił.Dodam tylko że w zimie miałem potworne problemy z odpalaniem (przy -5C) ,samochód kopci silnie na czarno. Jeżeli ktoś może pomóc to bardzo proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marlos90 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 zaworek kąta wtrysku z pompy do wyjęcia i wymycia / wyczyszczenia ponadto jak kiepsko pali to sprawdź czy świece grzeją i jak grzeją.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k111 Posted May 18, 2015 Author Share Posted May 18, 2015 W końcu mogę odpowiedziec. marlos 90 czy miales taki sam problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marlos90 Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 ja bez błędu czyściłem ten zaworek.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.