pawel 1975 Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Potrzebuje pomocy. Świecą się kontrolki pomaranczowe : 4wd, esp off i kontrola trakcji. Co może być przyczyną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berater Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Nie wiem dlaczego piszesz w dziale X-Traila, ale witaj. Przyczyn może być wiele. Podłącz pod kompa, sczytaj błędy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel 1975 Posted June 3, 2015 Author Share Posted June 3, 2015 To t31. Błędy ABS c1118 oraz skrzynia c1205 To t31. Błędy ABS c1118 oraz skrzynia c1205 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredens Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 (edited) Mialem podobnie (tzn te same kontrolki, błędów sam nie odczytywałem) - czujnik ABS lewy przód uszkodzony. Po wymianie wszystko OK. Sprawdź kabelki, jak są w porządku to komputer, żeby określić który czujnik padł i wymiana. U mnie było tak, że po odpaleniu było w porządku, ale po paru obrotach koła (połączonych z wariowaniem ABSu na kole z uszkodzonym czujnikiem) zapalały się kontrolki i wszystkie systemy przestawały działać. Co miało swój niezaprzeczalny plus, że dało się normalnie dalej jechać i hamować Zwróć uwagę na prędkościomierz - u mnie pokazywał głupoty (~1/3 prędkości). Edited June 3, 2015 by kredens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saint Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 w moim smoczku powodem zapalania się tych kontrolek był słabnący akumulator (małe natęźenie przy rozruchu) po zmianie baterii na nową problem zniknął. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sq9mcs Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Jestem w stanie to zdiagnozować ale potrzebuję serwisówkę. Dysponuje ktoś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpiotr Posted September 9, 2015 Share Posted September 9, 2015 mam ten sam problem, 4wd, esp off i kontrola trakcji, pewnie najpierw pojadę zczytać błędy, jak załatwię problem to się odezwę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RysiekD Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Miałem tak jak kończył się akumulator. Może warto sprawdzić pod tym kątem. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oszeja Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Też tak miałem jak się kończył akus. Odczytali w serwisie. W momencie odpalania odłączał esp i świeciły się wszystkie kontrolki. Po wyminie wszystko ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krynio72 Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Naładujcie akumulator i zobaczcie, czy jest poprawa. U mnie było podobnie, akumulator umierał i zaczęły pokazywać się przy rozruchu w/w błędy. Po wymianie baterii spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek3 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Naładujcie akumulator i zobaczcie, czy jest poprawa. U mnie było podobnie, akumulator umierał i zaczęły pokazywać się przy rozruchu w/w błędy. Po wymianie baterii spokój. To jest normalne ,bo komputer ma opcje zabezpieczenia modułów sterujących przed uszkodzeniem i kiedy spada napiecie przy rozruchu automatycznie odlacza nie ktore moduły . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts