QQ - autoalarm czy blokada skrzyni biegów ?
Napisano 19 marzec 2010, 02:51
złożyłem zamówienie na nowego QQ i mam dylemat co do 2-go zabezpieczenia wymaganego przez ubezpieczyciela. Dealer poleca blokade z uwagi na możliwości "antykradzieżowe". Autoalarm jest podobno w cenie blokady a można go łatwo rozbroić. Miałem kiedyś blokade i rzadko ją używałem. Co wy wybraliście do swoich aut ?
Napisano 19 marzec 2010, 06:32
Ale oczywiście wybór należy do ciebie.
Pozdrawiam
Napisano 19 marzec 2010, 08:19
J.
Napisano 19 marzec 2010, 08:46
Napisano 19 marzec 2010, 09:36
W marce na o... alarm to koszt 1499zł a blokada około 700 wg cennika.
Salon zamontownaie alarmuu bez zarobienian to około 700zł a blokada około 350.
pozdr
Napisano 19 marzec 2010, 14:51
To NISSAN przeprosił się z blokadami? Jak ja odbierałem QQ jesienią i Diler twierdził,że producent zabraniał montażu blokad mechanicznych w skrzyni biegów.Więc mam alarm. W poprzednich autach innych firm miałem blokadę i było OK. Szczególnie praktyczna była blokada w Oplu Merivie - kluczyk bez wyjmowania bolca blokady.
J.
Pewnie kupowaliśmy u tego samego Dealera, bo mnie również powiedziano, że ubezpieczyciel chce dwa zabezpieczenia elektroniczne i jeżeli zdecyduję się na blokadę skrzyni biegów too i tak muszę zamontować jakieś inne zabezpieczenie elektroniczne, wie nie miałem za bardzo nic do gadania, bo po co mi aż trzy zabezpieczenia.
Napisano 19 marzec 2010, 15:30
Załączone pliki
Napisano 19 marzec 2010, 19:11
To NISSAN przeprosił się z blokadami? Jak ja odbierałem QQ jesienią i Diler twierdził,że producent zabraniał montażu blokad mechanicznych w skrzyni biegów.Więc mam alarm. W poprzednich autach innych firm miałem blokadę i było OK. Szczególnie praktyczna była blokada w Oplu Merivie - kluczyk bez wyjmowania bolca blokady.
J.
Ja właśnie taką mam w Qashqaiu, montowaną przez Nissana
Napisano 21 marzec 2010, 18:25
J.
Ja zamówiłem auto własnie z blokadą skrzyni. Szczerze mówiąc nic mi nie wiadomo (nikt mi równiez takiej informacji w salonie nie udzielił) na temat tego aby ubezpieczyciele wymagali dwóch zabiezpieczeń elektronicznych... Wcześniej w innych autach nigdy nie miałem problemów z ubezpieczeniem auta posiadającego immobilizer + blokadę skrzyni.
Jakiego dokładnie typu jest to blokada to nie mam pojęcia, na zamówieniu mam napisane "Blokada skrzyni biegów QASHQAI (ryglowa - skrzynia manualna)". Domyślam się, że będzie standardowa (taka też mi odpowiada) - czyli przekręcić kluczyk i wyjąć rygiel...