Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

1.9dci dziwny problem z uruchomieniem

Majkelo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wczoraj napotkałem się z dziwnym problemem, otóż chciałem odpalić samochód a tu nagle rozrusznik w ogóle nie kręci. Żadnej reakcji. Pomyślałem że pewnie coś jest nie tak z rozrusznikiem może kabel się odłączył albo coś. Wszedłem pod samochód patrze i wszystko jest na miejscu, dobra mówię idę jeszcze raz zakręcić, i zadowolony jestem bo samochód zaczął kręcić lecz nie chciał odpalić, przy okazji spojrzałem że na zapłonie świeci się kontrolka od immo i na ekranie jest napisane 'Please wait...' Odczekałem chwilę i nic się nie zmieniło, Dopiero po ponownym przekręceniu kluczyka na zapłon komunikat znikl i immo też. I samochód wkońcu odpalił. 

Znalazłem podobny problem na rosyjskiej stronie, lecz po przetłumaczeniu w translatorze nic z tego tematu nie wywnioskowałem. 

Oto link do tematu http://www.primera-club.ru/f/elektrooborudovanie-p12/34569-nadpis-please-wait/

Proszę o pomoc. Od tej wczorajszej sytuacji, samochód odpalałem chyba z 10 razy i nic się takiego nie stało. Ale chciałbym wiedzieć co zrobić jak mi się znów to powtórzy. 

10820d1285674124-nadpis-please-wait-2809

@@edit proszę o przeniesienie do działu 'p12' 

Znam rosyjski

Oni mówiła że problem jest z immobilizerem ;)

Znam rosyjski

Oni mówiła że problem jest z immobilizerem ;)

'Oni mówiła'? Rosyjski może dobry ale polski... ale mniejsza o to :) Też mniej więcej zrozumiałem z tego tematu że jest problem z immo. Ale interesuje mnie bardziej to, gdy ponownie się to stanie, i nie będę już mógł kompletnie odpalić samochodu, najlepiej od czego zacząć? Co należy zrobić gdy już naprawdę będzie źle?  

Dzisiaj znów ten sam problem powtórzył się dwa razy, chciałem go odpalić i żadnej reakcji może dopiero po piątym przekręceniu kluczka, samochód silnik znaczą kręcić. Ktoś coś doradzi? 

a próbowałeś zmienić kluczyk na zapasowy i na nim zobaczyć czy ten problem też występuje?

Niestety nie mam kluczyka zapasowego, posiadam tylko jeden. 

a jakie masz oznaczenie na kluczyku z tyłu 5wk4 818 czy 5wk4 876/818

ehh to używanego kluczyka raczej nie uda Ci się zaprogramować, wracając do twojego problemu to wymień pierścień immo (ten wokół stacyjki) i powinno to załatwić Twój problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...