LeoVince Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Witam Regulował ktoś może luzy zaworowe w silniku 2.2dci 136km ? Ostatnio przeglądałem instrukcje obsługi i wyraźnie jest tam napisane aby zajrzeć pod pokrywę zaworów gdy zaczynają one hałasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Zapomnij w tym silniku o takiej czynności. Gdzie to wyczytałeś? - podaj źródło. Czy hałasuje na zimnym, czy na ciepłym? A może na tym i na tym.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoVince Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Zapomnij w tym silniku o takiej czynności. Gdzie to wyczytałeś? - podaj źródło. Czy hałasuje na zimnym, czy na ciepłym? A może na tym i na tym.? Hałasuje na zimnym, na ciepłym jest elegancko. A wyczytałem to w instrukcji, spójrz na "UWAGA *2 " w tabelce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Hałasowanie niekoniecznie musi oznaczać że to zawory. Taka sytuacja--->http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/101048-regulacja-zaworów-x-trail-t30-22-di-114km/page-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoVince Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Wielkie dzięki za link wiem już od czego zacząć i co sprawdzić. W linku poniżej słychać dokładnie ten dźwięk: Słychać w ostatnich 30sek nagrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.