yodato Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witam, ostatnio przestał mi całkowicie świecić 3 stop (ten u góry). Czy wie ktoś może jak go wyciągnąć? Z godzinę próbowałem bez rezultatów. Dotarłem tylko do spinek po odchyleniu plastików od środka ale lampa dalej się trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Skorzystaj z wyszukiwarki. Jest u góry w prawym rogu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106490-qashqai-2-tylne-o%C5%9Bwietlenie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yodato Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 A więc opiszę jak przebiegła naprawa u mnie. Wyjęcie lampy jest dość proste jak się ma odpowiednie narzędzie. Potrzebny jest kawałek plastikowej karty, coś na wzór karty bankomatowej ale troszkę z miększego plastiku. Np z dekielka z farby do ścian itp. Wciskamy ją od zewnątrz samochodu, pomiędzy karoserię a lampę w 4 miejsca gdzie są spinki. Tak jak na zdjęciu. U góry jest łatwiej, na dolę troszkę ciężej. U mnie problemem nie była lampa a przerwany kabelek z masy. Po ściągnięciu lewej gumy z wiązkami wystarczyło polutować go i wszystko gra. Przerwany przewód widoczny na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabludek Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Witam , podepnę się do tematu z podobnym pytaniem a mianowicie czy trzecie światło stop z QQ bedzie pasowało do QQ+2 . Pytam ponieważ numery kat.są inne zaczepy (blaszki) różnią się troszkę natomiast wymiar taki sam ?? Dzięki z góry za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.