Gość Mikenus Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Czy możę ktoś rozpisać orginalne kości odnośnie kolorów przewodów, ponieważ znalazlem na forum link do storny z opisami ale nie sa komletne bo w jednej kosci zamias 4 przewodow mam 5 a w drugie jest 13 ale na innych miejscach niz pokazane na stornce. Pomocy proszę odpowiedniki kolorow kosci z nysy do odpowiednikow w ISO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 to ja sledze temat ;] moze znajdziesz tez jakies +12V ktore nie znika po wyjeciu kluczyka ;] wkurza mnie ze musze wkladac kluczyk zeby sobie radio gralo :/ a co do kolorow kabli to ja mam totalna rzezbe wiec ci nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyk Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Czy możę ktoś rozpisać orginalne kości odnośnie kolorów przewodów, ponieważ znalazlem na forum link do storny z opisami ale nie sa komletne bo w jednej kosci zamias 4 przewodow mam 5 a w drugie jest 13 ale na innych miejscach niz pokazane na stornce. Pomocy proszę odpowiedniki kolorow kosci z nysy do odpowiednikow w ISO. Witam! Nie prosciej kupic przejsciowke z instalacji orginalnej Nissana na iso?? Na allegro juz od ok 12-15 zl Pozdrawiam Kamyk P.S mam taka z podpisanymi kablami ale teraz sesja wiec nie mam czasu ale jak bede mial chwilke to Ci napisze jezeli jeszcze bedziesz zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mikenus Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 No i tak bym zrobil tylko jak kupilem samochod to kostki orginalne byly ucite i chamsko oprawione w ISO. Kwestia taka ze zostały im 4 przewody luzem nie podpiete do kosci. Potrzebujue porzypisanie kolorów kabli z kości org do kolorow z ISO. PRosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 a jakie sa te kolory kabli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 158 - przedni głośnik prawy 159 - -//- -//- -//- wysokotonowy 156 - przedni głośnik lewy 157 - -//- -//- -//- wysokotonowy 160 - tylny głośnik lewy 161 - -//- -//- prawy 162 - zespół radoiodtwarzacza 163 - antena sterowana elektrycznie 1 - zasilanie elektryczne w położeniu ACC lub ON wyłącznika zapłonu 3 - ciągłe zasilanie elektryczne od dodatniego bieguna akumulatora 4 - oświetlenie wnętrza KOLORY PRZEWODÓW: B - czarny R - czerwony Y - żółty L - niebieski Br - brązowy W - biały P - różowy G - zielony To dane z poradnika HAYNES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ten schemat byłoby można przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 to ja sledze temat ;] moze znajdziesz tez jakies +12V ktore nie znika po wyjeciu kluczyka ;] wkurza mnie ze musze wkladac kluczyk zeby sobie radio gralo :/ a co do kolorow kabli to ja mam totalna rzezbe wiec ci nie pomoge to żeby by było cały czas napiecie bez kluczyka wystraczy w kostce zamienić kabelki, tak mi właśnie facet zrobił jak kupowałem przejsciówkę za 15 zeta w sklepie z art.elektronicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 to ja sledze temat ;] moze znajdziesz tez jakies +12V ktore nie znika po wyjeciu kluczyka ;] wkurza mnie ze musze wkladac kluczyk zeby sobie radio gralo :/ a co do kolorow kabli to ja mam totalna rzezbe wiec ci nie pomoge to żeby by było cały czas napiecie bez kluczyka wystraczy w kostce zamienić kabelki, tak mi właśnie facet zrobił jak kupowałem przejsciówkę za 15 zeta w sklepie z art.elektronicznymi nie mam orginalnych kostek nissana.... jakis debil jak to robil to pocial kable i przylutowal je do zlacza iso :/ tylko zeby jeszcze to dobrze zrobil.... bede musial jakos dojsc po kolorach kabli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Powyższy schemat dotyczy P10 do 1996 roku. Jeszcze dziś wkleję schemat dla P11 (1996-1999). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Powyższy schemat dotyczy P10 do 1996 roku. Jeszcze dziś wkleję schemat dla P11 (1996-1999). a masz dla almery n15 przed liftem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zaapodaje schemat do P11 1 - aku 4 - wyłącznik zapłonu 5 - skrzynka bezpieczników 7 - zestaw bezpieczników 140 - zmieniarka CD 141 - radioodtwarzacz 142 - antena na dachu 143 - głośnik przedni lewy 144 - -//- -//- -//- wysokotonowy 145 - głośnik tylny lewy 146 - głośnik przedni prawy 147 -//- -//- -//- wysokotonowy 148 - głośnik tylny prawy Trochę marnie wyszło , ale dopiero się uczę wklejać takie rzeczy. Ważne , że można odczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Powyższy schemat dotyczy P10 do 1996 roku. Jeszcze dziś wkleję schemat dla P11 (1996-1999). a masz dla almery n15 przed liftem ? Niestety nie mam. Ale jeśli przed liftem , to są szanse , że może być tak samo jak w primerze. Po prostu trzeba sprawdzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mikenus Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Jak należy w takim razie podpiąć zasilanie zeby radio dailalo bez kluczyka w stacyjce ??? Chodzi mi o konkretne kolory kabli do kolorow w iso. Probowalem dzis podlaczac i za kazdym razem dopiero po wlaczeniu zaplonu... jak to zrobic?? Jak popiac kable zasilania ??????? Jakie maja kolory w nysie i jakie sa odpowiedniki w ISO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Przewód zasilający jest zazwyczaj koloru czerwonego. Przetnij ten przewód i końcówke z wiązki zaizoluj , a końcówke ze złącza podłącz bezpośrednio pod akumulator. Ze schematu widzę , że zasilanie to kolor purpurowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 mam pytanie kupiłem na allegro kostkę ISO - przejściówkę z nissanowski trzech na radiowe dwie i jest tam pomarańczowy kabel z napisem "illumination". do czego on słuzy (bo w radiu nawet nie mam takiego kabla a wszystkie potrzebne są podłączone do mojego ISO wychodzącego z radia)?? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 mam pytanie kupiłem na allegro kostkę ISO - przejściówkę z nissanowski trzech na radiowe dwie i jest tam pomarańczowy kabel z napisem "illumination". do czego on słuzy (bo w radiu nawet nie mam takiego kabla a wszystkie potrzebne są podłączone do mojego ISO wychodzącego z radia)?? pozdr. Jest to kabel do podświetlenia radia. Niektóre radia podświetlenie mają na oddzielnym zasilaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 aha no to dzięki i już wiem ze ten kabel psu na budę jest tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nazgul Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Witam, bardzo byłem zainteresowany tym tematem ale niestety grafik już nie ma (usunięte z oryginalnego serwera czy cóś) Czy ktoś mógłby jeszcze raz zamieścić kolory standardowych kabli wraz z opisem? Mam auto gdzie zostały bezczelnie oberżnięte i nie zakończone ŻADNĄ KOSTKĄ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi