Tomaszo Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Witam! Dzisiaj zajrzałem po raz pierwszy do mojego filterka w Almerce i jest strzasznie sabrudzony (nie licząc lisci, nasion i jakiegos badziewia jak wata )ale zdziwiłem sie dość ponieważ wymieniałem juz w innych samochodach i filtry były tam z papieru(bubuły) a u mnie wygląda on na plaskitowy! :shock: (drobna siateczka) czy wszyscy tak mają (ci co juz wymieniali)?? Da sie to poprostu umyć?? Czy tylko ja mam jakis dziwny (logo Nissana na filtrze). I jeszcze jedno jaka jest (powinna być ) cena takiego filterka i gdzie mozna nabyć, bo pytalem w aso i mnie troche powalilo z nóg!!!! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 hmm..... u mnie byl papierowy z plastikowymi ramkami ;] a z tego co sie orientuje to okolo 30pln z filtorna kosztuje ja narazie nie kupilem tylko wycialem ten brudny papier z ramek... jakos nie mialem po drodze do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Ja nabyłem filtr przeciwpyłkowy własnie od Filtrona. Jest to typowy filtr papierowy. Nie ma nawet plastykowej ramki utrzymującej to wszystko. Nie wytrzymał nawet 15 tyś km. Osobiście nie polecam - warto dopłacić do oryginalnego, mieć święty spokój i czyste powietrze w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 U mnie filterek był czarny od sadzy. Po prostu wyciąłem go z ramki i po kłopocie ;-) Oryginalny kosztuje coś koło 50 zeta i do tego są dwa :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek169 Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 ja tez mam w swoim taki z metalowej kratownicy. poprzedni właściciel robil corok przeglądy w aso wiec jest w nienajgorszym stanie. podmuchałem w niego sprezareczką i w otwór po nim, sporo z tego orwory balaganu wyleciało, ale chyba nie bede jeszcze wymieniał. w sprawie części proponuje sklep JAPAN CARS na szyszkowej w wawie. mają tam podróby ale kumpel kiedys robił w aso i mowil ze potrafili tam kupowac, doklejac naklejki nissan i jako orgiały szły. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 przeglądy w aso no to masz gitess... mojej almy poprzedni wlasciciel robil przeglady w aso co rok... a filtr od nowosci ten sam (bo jeszcze nie byl wyciety ten plastik przed filtrem.....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek169 Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 dowiadywales sie czy te przeglady w ksiązce to nie fikcja. czesto tak sie robi jak ma sie sprzedawac auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 dowiadywales sie czy te przeglady w ksiązce to nie fikcja. czesto tak sie robi jak ma sie sprzedawac auto. ;] wlasnie nie przeglady w 100% prawdziwe. poprostu kupilem autko od bliskiej rodziny wiec jestem go w 100% pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszo Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 U mnie filterek był czarny od sadzy. Po prostu wyciąłem go z ramki i po kłopocie Oryginalny kosztuje coś koło 50 zeta i do tego są dwa Jak to są 2???? gdzie??? wyjole 1 ! Trzeba jeszcze gdzieś pogrzebać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 U mnie filterek był czarny od sadzy. Po prostu wyciąłem go z ramki i po kłopocie Oryginalny kosztuje coś koło 50 zeta i do tego są dwa Jak to są 2???? gdzie??? wyjole 1 ! Trzeba jeszcze gdzieś pogrzebać???? dwa, jeden nad drugim a moze to zalezy od wersji bo ja mam gx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rutino Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 jak dostać się do tego filtra w N15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 w dziale zrob to sam na stronie glownej jest pokazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Witam u mnie są dwa od 8 lat nie były wymieniane ale po wycięciu tej plastikowej osłonki dobrałem się do nich ,bo są dwa i to z materiału ?! no i co zrobiłem wyprałem je sa jak nowe , zostały nasączone pianka do odgrzybiania klimatyzacji i wpakowane na miajsce koszt pianki 22 zł i jak to zwykle bywa mozna zrobic cos tanio i dobrze ,a jak ktos ma ten filterek jak plastry miodu to lipa trzeba wymieniać ja jak bedę musiał kupic nowe to kupie z materiału sa GIT malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszo Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Rumun a jak ty masz te 2 umocowane?? jakos je widac od razu?? ja wyjolem 1 i czy mam gdzieś grzebac rzeby sie do tego 2 dostać??? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 moze masz jednoczesciowy bo to jest jeden nad drugim... bokami sie stykaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 są jeden nad drugim i przymocowane na dole taka małą spinką wyciągasz je jak plastry z ula [ Dodano: Nie 26 Mar, 2006 21:53 ] ale są wersje z jednym tylko filterkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A jak sie wyciąga plastry z ula ? Tak swoją drogą ciekaw jestem DLACZEGO nissan produkuje filtry o strukturze plastra miodu a filtrn z bibuły? o co chodzi? Przecież taki filtr p.pyłkowy z dziurkami (plaster miodu) nie łapie pyłków tylko ewentualnie muchę jakąs i to większą. Ja mam zamontowany ten filtr z dziurkami i szczerze mówiąc po przedmuchaniu możnaby go używać jeszcze i ze 20 lat od czasu do czasu czyszcząc go. Jak dla mnie taki filtr to jakaś bzdura. Chyba sie skusze tym razem na filtron k1109-2x albo na jakąs podróbke z ALLEGRO Pozdrawiam, Yankee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 filterki z materiału sa super ,,wystarczy wyprać w mydle i jak mowy" co prawda mój przez 8 lat był prany tulko raz :grin: ale wygląda jak nowy. Jak się skończy to kupie w nissanie taki do prania i bedę na nim jeżdził i jeżdził od prania do prania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Też dobrałem się do tego filtra. Plastik z przodu był wycięty więc ktoś już go wymieniał lub czyścił. Po wyjęci okazało się, że to ten z rodzju siatki (plastikowa? metalowa?), było sporo suchych listków itp. Wytrzepałem go i właściwie dalej nadaje się do użytku, chociaż z takimi rozmiarami oczek nie nazwałbym go przeciwpyłkowym. Po wyjęciu filtru uruchomiłem dmuchawę (nie wiem czy to właściwe, przy wyjętym filtrze) i dopiero wtedy zaczęło wszystko wylatywać. Kręciłem regulatorami położenia nawiewów co powodowało jescze większe "oczyszczanie". Na koniec wszystko posprzątałem, skręciłem i mam nadzieję, że zrobiłem "wiosenne porządki" w wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ...Kręciłem regulatorami położenia nawiewów co powodowało jescze większe "oczyszczanie". Na koniec wszystko posprzątałem, skręciłem i mam nadzieję, że zrobiłem "wiosenne porządki" w wentylacji. Ja zrobiłem tak, że wyłączyłem wszystkie wyloty powietrza i puściłem dmuchawę na maxa. W tym momencie cały pęd powietrza wylatuje szczeliną po filtrze p.pyłkowym. W czasie tej operacji pomagałem śmieciom w wylatywaniu stukając ręką od spodu tej czarnej plastikowej komory filtra. Polecam do tego ubrać okulary ochronne :-) Pozdrawiam, Yankee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi