Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] tapicerka na siedzeniach

Gość bernas1977
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bernas1977

Mam taką jasnoszarą tapicerkę na siedzeniach i myślę sobie, że można ja ściągnąć i wyprać w pralce, robił to ktoś? Bo na pewno można ją zdjąc, nie wiem tylko czy się nie zdeformuje po praniu...

aha, dziękuję za ewentualne porady, żeby sobie wyprać odkurzaczem piorącym bez zdejmowania, bo tak pewnie zrobię jak się okaże że zdejmowanie jest na nic.

zdjąć tapicerkę nie jest trudno.ale póżniej może być trochę problemu z z doprowadzeniem jej to stan z przed montażu.

ja osobiście polecam użycie odkurzacza piorącego lub zlecić to jakiejś firmie zajmującej się tym np. myjni sam.

Pozdro. :D:D:D

Nie uważam tego za dobry pomysł. Za duze ryzyko zniszczenia - a wtedy będzie duży problem. Najlepszym wyjsciem jest odstawienie almerki do dobrej myjki, gdzie piorą tapicerki. Koszt nie jest taki duży - za wypranie primery kombi (bardzo brudnej) zapłaciłem ostatnio 150 zł.

Zdejmowanie tapicerki z foteli odradzam stanowczo chyba, że zrobią to w serwisie wtedy to ich brocha i ryzyko, jak ta czynność im wyjdzie. U mnie tapicerka była ściągana z okazji "odrdzewiania" i nasmarowania foteli (żeby nie skrzypiały jak furmanka). Pranie odkurzaczem uważam za mniej ryzykowne :)

ja też mam jasnoszarą tapicerę. Kupiłem w sklepie moto taki preparat (piankę) do czyszczenia tapicerek( i nie tylko ) kosztował 30 zł ale bardzo dobre efekty przyniosło. Spryskałem tapicerkę utworzyła się piana poczekałem minutkę i następnie przetarłem szczotką (może być sucha szmatka) i nadodatek ładnie pachnie. Polecam!!!!

ja też mam jasnoszarą tapicerę. Kupiłem w sklepie moto taki preparat (piankę) do czyszczenia tapicerek( i nie tylko ) kosztował 30 zł ale bardzo dobre efekty przyniosło. Spryskałem tapicerkę utworzyła się piana poczekałem minutkę i następnie przetarłem szczotką (może być sucha szmatka) i nadodatek ładnie pachnie. Polecam!!!!

W ubiegłym roku zrobiłem tak samo calutenkie autko i jest ok, ze sciaganiem tapicerki jest troszke roboty, ale wiecej jest przy zakładaniu jezeli wyprałbys ja bez wirowania nic sie nie powinno stac, ale tak jak wszyscy polecam pranie całegho autka w firmie ktora sie tym zajmuje poniewaz podczas takiego prania gabka na siedzieniu tez zostanie troszke odswiezona.

pozdrawiam.

zdjąć ją zdejmiesz, to nie jest problem. Ale jej potem prawidłowo nie założysz i nie obciągniesz :P. Jak masz 200 zł to jedź na chemiczne pranie, wnętrze będzie jak nowe. Jak masz 20 zł i garaż to kup sobie vanish do prania dywanów. Też wypierzesz, tylko potem trzeba wietrzyć samochód przez parę godzin by porządnie wyschło.

• 1 miesiąc temu...
Gość Misiek_okecie

jaki środek czyszczący polecacie do prania tapicerki bez jej zdejmowania?? I jak to robić dokładnie żeby jej nie poniszczyć i żeby szybko wyschła

Gość volnaris

Mi kiedys na myjni zaproponowano 160zl za wypranie foteli, choc nie byly wybitnie brudne. Postanowilem sam wyprac. Kupilem w sklepie Vanish do prania dywanow i tapicerek. Zaplacilem kilkanascie zlotych, poswiecilem 3 godziny i wnetrze jak nowe. Stosowalem preparat w ktorym myje sie sama piana. Na drugi dzien wszystko wyschlo i jestem zadowolony. Jesli masz dostep do odkurzacza pioracego, to zrob to sam. Duzo taniej i praktycznie tak samo.

Pozdrawiam ;)

Gość Gołąb
Vanish do prania dywanow i tapicerek. Zaplacilem kilkanascie zlotych, poswiecilem 3 godziny i wnetrze jak nowe. Stosowalem preparat w ktorym myje sie sama piana. )

dokladnie tak... dobry sposob, sprawdzal sie w k11 i w n16 tez jest dobre... tylko potrzeba ladnego dnia i troche cierpliwosci - u mnie zajmuje sie tym ojcec...

polecam dobrze odkurzyc siedzenia do prania bo na szarej po zmoczeniu moga zostac plamy - z wlasnych doświadczej ...

a co do preparatu ojcec stwierdzil ze dywanlux jest lepszy od vanisha ale ciezej go dostac...

no i nie moczyc foteli tylko sama pianka smarowac i wszystko ladnie na slonku postawic i raz dwa wysycha!