Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

elektryczne szyby w K11

Gość Jasna
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

oryginaly uzywane z okablowaniem i podlokietnikami mozna dostac za 250 do 350 zł kpl ,czasem jeden z allegrowiczów zwozi i rozbiera nissany w tym micry i sprzedaje na czesci :D sprzedał juz kilka kpl :P jeden mi :P

co do uniwersalnych to koszt od 199zł na allegro i ze3 godziny zabawy :P

Gość po_co_mi_nick

Jest jakaś różnica między orginalnymi a uniwersalnymi?? Tzn. łatwość montażu, dopasowanie itd. Jakie uniwersalne z allegro polecicie, bo nie wiedziałbym które wybrać jakbym już kupował...

Mrówa jakbyś mógł to daj namiary na kolesia z allegro.

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=16262

• 1 miesiąc temu...

Wczoraj założyłem sobie elektryczne szybki.

Za całe mechanizmy wraz z kablami i guzikami zapłaciłem 180zł na allegro.

Niestety Micry bez elektrycznych szyb nie mają podciągniętej instalacji więc kabelki okazały się zbędne. Guziki kupiłem za bodaj niecałe 8zł sztuka.

Najwięcej problemów sprawiło podciągnięcie kabli. Sama wymiana mechanizmów to pikuś.

W sumie całość zajęła mi około 2-2,5 godzinki. Części miałem z modelu przed liftem (w dodatku anglik) ale wszystko pasiło bez problemów.

Adam_sz czy moge/mozemy miec do ciebie prośbę, lub do kogokolwiek to bedzieprzeprowadzał operację instalowania tych takzwanych uniwersalnych siłowników, aby porobić fotki pokolei co i jaksie robi i demontuje podmienia i wstawic foty tu na foruim. sam osobiscie chcialbym wstawic elektrylki ale wlasnie mnie postwrzymuje .. brak doswiadczenia z tym..

• 1 rok później...
Gość Pablo_Snk

Kupiłem ostatnio orginalne elektryczne szyby, no i tam jest komputer sterujący na 2 gniazda? Czy te 2 kostki dotyczą się elektryków, czy to wersja też z centralnym zamkiem? I jakby ktoś miał schemat instalacji elektrycznych szyb to bym poprosił o kontakt. Wielkie dzięki

• 8 miesięcy temu...

Witam, na wstępie chciałem się przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. Chciałem przedstawić użytkownikom małą relację z instalacji uniwersalnego zestawu elektrycznych szybek. Zważywszy, że lato za pasem, sterowanie szybami za pomocą przycisku jest na pewno bardziej sympatyczne niż korbą…;-)

Ale do rzeczy moje autko to Micra K11 z 2000r. wersja 3 drzwiowa, zakupiłem na Allegro uniwersalny zestaw i rozpocząłem montaż, zrobiłem parę fotek aby zobrazować co i jak oto one:

Etap 1 zamontowanie siłownika, ja wybrałem taką pozycję bo jest moim zdaniem optymalna:

1002725ug0.th.jpg

1002726kq0.th.jpg

1002727ht5.th.jpg

Etap 2 przeciągnięcie kabli przez gumowy mieszek w drzwiach:

1002731zs0.th.jpg

Etap 3 to poprowadzenie instalacji wewnątrz samochodu wg własnego uznania i potrzeb. Montaż bezpiecznika polecam tam gdzie są pozostałe. Zasilanie + zabrałem ze stacyjki w moim przypadku jest to biały przewód szyby działają gdy kluczyk jest na akcesoriach. Masę – zabrałem z karoserii auta.

1002730oh6.th.jpg

A oto finalny efekt:

1002728uv3.th.jpg

Dodam, że szyby chodzą bardzo dobrze,postaram się wkleić filmik, nie zacinają się itp. Przyciski są podświetlane na zielono nie jest to jakiś szał, dla mnie wystarczające. Generalnie polecam takie rozwiązanie, szczególnie jak ktoś nie ma funduszy na ASO a chciałby mieć elektryczne szybki.

kolego podrzuc link do aukcji i przedstaw ogolnie czas dzialania przy przerobce i zblizone koszta :)

rozumiem ze stopien zaawansowania nie jest az taki wysoki.

no i teraz micra pierwsza klasa :diabel2:

Witam, ja kupiłem taki zestaw: http://www.allegro.pl/item343403811_uniwer..._promocja_.html

Sprzedawca twierdzi, że siłownik jest znanej f-my SPAL i chyba jest tak faktycznie bo działa bardzo mocno, szyby chodzą znacznie szybciej niż oryginały w Toyocie Corolli mojego ojca.

Co do czasu montażu, to mi zajęło to ok 5h na gotowo, z potrzebnych narzędzi to w zasadzie: wiertarka i wiertło 2-2,5mm, wkrętaki krzyżakowe i płaskie, klucz 10, taśma izolacyjna, konektorek albo kostka aby wpiąć się pod stacyjkę i to w zasadzie wszystko.

Koszt całej imprezy + napoje chłodzące zamknął się w granicach 170 zł.

Fidel24, szacun :one: :diabel2:

jak zloze drugie auto i porobie z micra wszystko to co mam czesci teraz pomagazynowane to becdzie kolejna przerobka :D

Gość Kamila

Fidel24, witaj! i jak tam te szybki działaja, nic sie z nimi nie dzieje?? chce załozyc w drugim aucie bo ja mam oryginalne, ale mam obowy czy to bez problemu bedzie dzialac... prosze o odpowiedz. dzieki :diabel:

Gość Fidel24

Witam Koleżankę, spokojnie możesz montować, szybki do tej pory działają bdb, a komfort jazdy w moim odczuciu poprawił się znacznie.

Dodam jeszcze, że warto dokładnie przesmarować mechanizm podnośników np smarem w spreyu ale nie wd 40, wtedy szybka działa płynnie i dzwięk przy zamykaniu/otwieraniu też jest ok.