Gość Lokys Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 czy ktoś wie może co się pod tym hasłem kryje?? w instrukcji do P11 do skrzyni zalecają GL-4, ale już do P11.144 - special product nissan xz :/ strony producentów olejów powtarzają za instrukcją ''special product''!! W serwisie powiedzieli zwykły 75w90!! Co zalewacie drodzy forumowicze i czy ktoś rozgryzł ten tajny olej nissana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 xz to 75w90 api gl4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 A dokładnie to : Nissan Gear Oil XZ to wg serwisówki do N16FL - Genuine Nissan gear oil, API GL-4, viscosity SAE 75W-80. Dla Europy Nissan dopuszcza jako ekwiwalent oleje syntetyczne o API GL-4, i klasie lepkości 75W-90. To tyle. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lokys Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taurus Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Panowie a konkretnie to jakie oleje do manualnej uważacie za dobre dla silnika QG16DE w serwisie mi mówili że kiedyś lali Shell a teraz jadą na Texaco /tylko dalej nie znam pełnej nazwy poza parametrami /. Ma ktoś coś sprawdzonego? A i ile wchodzi do skrzyni manualnej dla silnika QG16DE????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Ja mam zalany Castrol TAF-X 75W-90 GL 4-5. Miałem Texaco 75W-90. Na Castrolu jest lepiej, tzn skrzynia chodzi lżej. Koledzy polecają jeszcze Shell Transaxle. Do skrzyni w N16 1,5 wlałem niecałe 3L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.