Krzysztof48 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Czy może ktoś naprawiał mechanizm położenia oparcia w fotelu kierowcy? Będę wdzięczny za instrukcję naprawy. Sprawa dotyczy gałki, którą zwykle używa się do regulowania kąta pochylenia oparcia. Obracając nią, coś tam przeskakuje i w efekcie skutków regulacji nie widać. Czy miał ktoś podobny problem. Może ktoś to naprawia w Warszawie? Pozdrawiam klubowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubo Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam, miałem taki sam problem w Primerze z tego samego roku. Problem nie tkwi w samym oparciu i jest dość banalny. Zdejmij delikatnie 3 pokrętła regulacji fotela, potem plastikową osłonke i wszystko będzie jasne. Z pokrętła regulacji siła przenoszona jest na ośkę oparcia fotela za pomocą 2 tandetnych plastikowych kółek połączonych paskiem - jak w starym magnetofonie kasprzak :/ Plastik się wyciera i kółko ślizga się po metalowej osi oparcia. Niestety Nissan w tym modelu przemycił troche tandety tam gdzie nie widać, między innymi w takim fotelu. Wystarczy wymienić to "koło pasowe" i po sprawie... 10 min roboty. Nie wiem tylko czy nowe do kupienia, zawszew szrocie można popytać Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyo Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 U mnie tez pojawil sie problem z fotelem pasazera. Jak sie okazalo wyrobilo sie samo pokrętło od fotela. Po zdjeciu kolka okazalo sie ze wewnatrz jest popekane i przeskakiwalo na bolcu na ktorym siedzialo. Problem zażegnała wymiana pokrętła na nowe. Dla tych którzy też się borykają z tym problemem podaje numer katalogowy tej części w serwisie NISSANA: 87418-9F802. Koszt brutto: 22,45 zł! Polecam serdecznie, nie warto sie meczyc. Tylko trzeba pamietac zeby nie wyrzucic tej zaslepki od starego pokretla. Prawdopodobnie jest dobre a koszt nowego wynosi tyle samo co samego pokretla ;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciarek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Mnie się zepsuła ta plastikowa zębatka odpowiadająca za regulację oparcie a nie pokrętło - można w ASO ją kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.