Gość jarkk Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Wszelkie info na temat proszę umieszczać tylko tu. Każdy nowy temat z tego typu pytaniami będzie usuwany. Proszę o umieszczanie rozmiarów wg przykładu: Model samochodu Przód -> rozmiar: 6" x 4", głębokość: 50 mm Tył -> średnica: 165 mm, głębokość: 50 mm PS. wyedytowałem posty, żeby było przejrzyściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkil Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Nissan 100NX 1,6/2,0: średnica 165mm, głębokość 62mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Nissan Primera P11 - sedan Drzwi i tył : 165mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADi G Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Almera N15 hatchback Przednie drzwi -> 165 mm głebokość: 56,5mm wysokość (czyli tyle ile odstaja): 5,5mm Musialem zastosowac dystans ok.1cm, ale w almerze miejsca na dystanse jest sporo. Oryginalnie sa takie male "eliptyki", a ich glebokosc to mniej wiecej polowa tych co mam teraz. Tył -> 165 mm pozdrawiam i mam nadzieje, ze pomoglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek1 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 witam Almera N15 5 drzwi Przód -> głębokość otworu w drzwiach ok. 8 cm, ale porządne głośniki 16 cm (z duzym magnesem) nie wejdą, bo otwór w blachach jest elipsą. trzeba albo ciąć blachę, albo dystans. pod tapicerkę wszedł mi 12 mm i jeszcze jest luz. Tył -> wcisnąłem te elipsy z przodu - ale trzeba podciąć troszkę palstik, czyli też 16 cm wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarha Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Primera P11 GT HATCHBACK 5-drzwiowa. Tył -> 120mm srednicy, glebokosc glosnika 45mm. Otwor w slupku bodajze 100mm. Glosniki orginalnie sa na dystansach plastikowych, zalaczam zdjecia orginalnych glosnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risto Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Primera P11 GT HATCHBACK 5-drzwiowa. Wymiary glosnikow znajdujacych sie w tylnich slupkach 120mm srednicy, glebokosc glosnika 45mm. Otwor w slupku bodajze 100mm. Glosniki orginalnie sa na dystansach plastikowych, zalaczam zdjecia orginalnych glosnikow. witam Interesuje mnie jak jest z demontażem tych głośników,czy nie jest to problemowe,żeby czegoś nie urwać czy połamać jakiejś osłony. Mam z poprzedniego auta głośniki 10 cm Blaupunkta i chcę je założyć. Natomiast w drzwiach przednich chciałbym tez zmienić na 165cm,czy takie wejdą spoko? pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KamRut Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Almera N16 Przód -> 16,5 w przednich słupkach syczki ale niewiem co tu mozna napisać, nie mierzyłem. Jeśli chodzi o tył to są jakieś jajka, niestety nie mogłem w sklepie nic dopasować. Pewnie tak jak na przód trzeba kupować dystanse tak i na tył. Jak by się komuś udało coś dopasować dajcie znać. Nie mierzyłem tych głośników. P.S. Zeby się do niego dostać wystarczy odkręcić 4 śrubki: jedna po opuszczeniu fotela, dwie jakby pod spodem (pod glosnikiem lampka itp) i jedna patrzac do bagaznika pod zaślepką. Pozniej to juz ladnie wychodzi razem z glosnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pieczur Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 nissan p11, jakie na przodzie sa glosniki??? Wiem juz ze maja 165 ale jak z glebokoscia???? Czy ktos montowal w nim sam glosniki i moze powiedziec jak tam z miejscem na dystans? Swoja droga jak sie zdejmuje boczek.? jest jakas instrukcja. Z korbka, ale korbke to umiem zdjac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam zauwazylem ze zaczyna "pierdziec" mi prawy przod jeśli sie ktos orientuje o jakich wymiarach mam szukac glosnikow i może ewentualnie cos polecic do familycaru gdzie rownie czesto gra Pszczolka Maja,Babe Lilly jak Nightwish i SexBomba w rozsadnej cenie i bez koniecznosci dlubania w boczkach? Z gory dznx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dzieki za pozdro wieshaq Wzajemnie A wracajac do tematu w p10sedan upchnalem w dzrwiach nie uzywajac dystansów 165mm srednica glebokosc 56mm. Obudowalem tylko otworek po elipsie plastikiem zeby cisnienie az tak nie uciekalo:) Patent przejsciowy ale sie sprawdza póki co Z tylu pracuje nad montazem elips 6x9 bez ciecia blachy:) Zamowilem dystanse w necie zeby elipsy wrzucic na podwyzszeniu. ZObaczymy jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrasz30 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam Może mi ktoś powiedzieć jakie rozmiary głośników sa w primerce w10 (przód i tył) wiem że w jednym z postów powyżej jest podany wymiar ale to chyba pomyłka bo napewno w drzwiach jest głośnik eliptyczny a tu podana jest średnica.Nie wiem jak zdiąć osłony tylnich głośników .Proszę powiedzieć czy sa one tylko na wcisk czy może jakiś inny patent nie chcę czegoś połamać Pozdrawiam p :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wowek_L Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 jarha, dołaczam do kolegi jakie sa wymiary montazowe w N16 Przód 16,5 średnicy. Na głębokość u mnie z dystansem 19mm weszły spokojnie 65mm i jeszcze zostało ciut miejsca. Miejsce w przednich słupkach jest dosyć płytkie a dodatkowo "łezkowata" maskownica nie pozwala łatwo powiększyć miejsca montażowego. PS. w przedniedrzwi zmiesciłem na styk ogromniaste zwrotnice z PoweBassa Evolution wiec z innymi nie powinno byc klopotu. Tył to oczywiscie 4x6 i nic innego. Dystanse najszybciej wykonać we własnym zakresie: wyżynarka szablon +mdf albo cos podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 WitamMoże mi ktoś powiedzieć jakie rozmiary głośników sa w primerce w10 (przód i tył) wiem że w jednym z postów powyżej jest podany wymiar ale to chyba pomyłka bo napewno w drzwiach jest głośnik eliptyczny a tu podana jest średnica.Nie wiem jak zdiąć osłony tylnich głośników .Proszę powiedzieć czy sa one tylko na wcisk czy może jakiś inny patent nie chcę czegoś połamać Pozdrawiam p :?: Zgadza sie w primerce sa eliptyczne glosniki w drzwiach co nie oznacza ze nie mozna na ich miejsce wstawic okraglego 16,5 cm co ja uczynilem u siebie wlasnie. A z tylu tak jak pisał kolega wieshaq skladasz siedzenia, wyjmujesz polke z zaczepów. oslonki sa przykrecone od spodu do polki wiec jak ja wyciagniesz z podszybia odwrocisz na druga strone i jazda. glosniki sa przykrecone do blachy. JA u siebie ususnalem fabryczne obudowy i glosniki ale nie cialem pólki tylko kupilem dystanse pod elipsy i przykrecilem je w oryginalne miejsca. Jest calkiem niezle A co wazne moge powrocic do stany fabrycznego w kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrasz30 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam Co do głośników przednich to już wiem tj elipsa 6x4 tylko jak kupiłem takie wydawały się za małe(Boschmann-bardzo ładne ale grają marnie ).Mój szanowny przedmówca nie zauważył że moja primerka to W10 tj KOMBI i tylnie głośniki są zamontowane w słupkach.Nadal nie mogę zdiąć tych osłom czyżby trzeba by zdejmować boczki zasłaniajace słupki toć to masakra :zdziw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 A skad mialem wiedziec ze to kombi ?? Nigdzie nie napisales a fotki w avatarze nie ma :kosci: kolega napisal ze ma W10 nawet przytoczyles to w odpowiedzi ale niewazne. Piotrasz30 jeśli chodzi o tyl to umnie trzeba było zdjac oslony glosnikow a pozniej plastiki na slupkach i przypuszczam ze Ciebie to tez nie ominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrasz30 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 A osłony były przykręcane bo u mnie nie ma żadnej śruby ana siłe nie idzie nie chcę połamać .Chyba poczekam na cieplejsze dni i rozbiorę całe boczki z tyłu PZDR P.s Dodałem se zdięcie może czasem się przyda :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xiho67 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Model samochoduPrzód -> rozmiar: 6" x 4", głębokość: 50 mm Tył -> średnica: 165 mm, głębokość: 50 mm Wiemy już , że dotyczy to p11 ale czy w p11 kombi wymiary tylnych są takie same ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 proszę o wymiary dla N14 (dystansów) wiem że oryginalnie są elipsy, ale ja chcę zamienić na 165 okrągłe i nie mam pojecia jaka jest grubośc oraz pozostałe wymiary. Przy okazji czy ktoś na forum zajmuje się sprzedażą owych pierścieni ? Pozdrawaim pozdrawiających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrekkk Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Panowie, jak to wkońcu jest z głośnikami w P11 (hatchback w moim przypadku, 1998 rok). Na forum jedni piszą, że przód i tył 165mm, inni, że na tyle 120mm? No to ile w końcu, ja mierzyłem osłony w swojej primerce i przednia ma 150 mm a tylnia 100mm, jakie więc mam głośniki zakupić? [ Dodano: Nie 02 Mar, 2008 14:08 ] Naprawdę nikt nie może pomóc w tej kwesti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watson20054133 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ponawiam pytanie kolegi ) Nissan Primera P11 Hatchback Wymiar głosników; Przód i Tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watson20054133 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 DjSzmer ale nam chodzi o P11 w Hatchbacku; mój rok 99:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lubon Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam ! Czy ktos moze mi podać wymiary montażowe głośników w almerce n16 hatchback ? [ Dodano: Czw 20 Mar, 2008 18:13 ] Almera N16 hatchbackPrzednie drzwi -> 165 mm głebokość: 56,5mm wysokość (czyli tyle ile odstaja): 5,5mm Musialem zastosowac dystans ok.1cm, ale w almerze miejsca na dystanse jest sporo. Oryginalnie sa takie male "eliptyki", a ich glebokosc to mniej wiecej polowa tych co mam teraz. Tył -> 165 mm pozdrawiam i mam nadzieje, ze pomoglem. Czy głośniki JBL 165mm śrdenicy gł 56 mm wejda na 100 % ?? Bo jeśli je kupie i okaże się ze nie wejda to sie pochlastam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lubon Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 wymiar głosnika np 16,5 cm ( srednicy ) to średnica kołnierza czy samej membrany ? Mam srednice otworu w boczkach 20 cm i nie wiem głosniki o jakim wymiarze moge kupic. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADi G Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Czy głośniki JBL 165mm śrdenicy gł 56 mm wejda na 100 % ?? Bo jeśli je kupie i okaże się ze nie wejda to sie pochlastam.... lubon Przepraszam za blad ktory sie wkradl w mojego posta:| juz poprawilem - chodzilo mi o almere N15 Jesli do takiej bys montowal te JBL'e to spokojnie wejda pod warunkiem, ze zastosujesz dystnase (ja mialem drewniane robione na zamowienie - grubosc ok. 1cm) Mysle, ze w N16 nie bedzie mniej miejsca na glosniki niz w N15 wyzej nawet kolega podal wymiary glosnikow u siebie weic powinny wejsc na 100% Przód 16,5 średnicy. Na głębokość u mnie z dystansem 19mm weszły spokojnie 65mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi