Gość ABT Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Widzimy tutaj czujnik cieczy chłodzącej - (nr 2), rurki (przynajmniej jedna) które idą do czujnika położenia przepustnicy (w tym całym przepływomierzu)- (nr 3) i właśnie wtyczka nr 1, co to jest ? Aparat zapłonowy jest zdjęty jakby co, więc ładnie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dolores Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 no to jedziemy, kolego wtyczka nr 1 jest to czujnik temp. cieczy chłodzacej silnika z ta różnicą ze informacja z niego idzie bezposrednio do ECM-u czyli koputera, dalej wtyczka nr 2 to tez jest czujnik temp. cieczy chłodzacej tylko ze sygnal z niego biegnie bezposrednio na wskaznik temp. na zegarach. natomiast nr 3 wydaje mi sie ze jest to zawór który steruje podcisnieniem zboirnika evapu, tzn odpowietrzenia par paliwa ale nie jestem tego pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ładne kable NGK masz tam założone ABT . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 1 i 2 czujniki temperatury cieczy chłodzcej - 1 steruje wentylatorem chłodnicy, 2 wskazówką od temperatury w zegarach (1 jest dwupinowa, 2 jednopinowa). Z tego co wiem, to przed liftem żaden z tych sygnałów nie idzie przez komputer. 3- hmmm, termiczny zbiornik podciśnienia ??? (WKŁ - ale rysunki takie sobie...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 WKŁ - ale rysunki takie sobie...). no mam właśnie wkł i zgadza się, tak sobie A dodatkowo jest tam opis ze czujnik temperatury cieczy chłodzącej przekazuje informacje do elektronicznego urządzenia sterującego i bądź tu mądry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jak przyjrzałem się schematowi, to faktycznie wygląda, że jednak przekazuje. A co jest u Ciebie nie tak, że chcesz to wszystko wiedzieć? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a to tak z ciekawości chciałem wiedzieć bo czyściłem zasyfiony czujnik temp, a ze przy okazji zobaczyłem inne wtyczki to ciekaw jestem co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.