Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Wymiana oleju skrzyni biegow.

Gość swiety_zgc
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o szybka odpowiedz

Najszybciej to byś sobie sam znalazł odpowiedź używając wyszukiwarki. Na tym forum jak i na innych istnieje coś takiego.

Wlewem jest otwór na reduktor prędkościomierza, 3 litry.

Gość swiety_zgc

Jak moge znalesc ten otwor na reduktor predkosciomierza?? Gdzie on sie znajduje?? A moze moglbys wyslac mi jakies foto?? To by o wiele ulatwilo poszukiwania.

Pozdrawiam

[ Dodano: Pon 11 Lut, 2008 13:39 ]

Czy mozesz zaznaczyc na tych zndjeciach gdzie znajduje sie ten reduktor??

dsc01287ci3.jpg

silnik_02.jpg

silnik_01.jpg

pict0638.jpg

Tu masz, dopasuj sobie do skrzyni w aucie, bo na przytoczonych przec Ciebie zdjęciach nie widać (jest zasłonięty, to tutaj jest widok skrzyni z góry, lewa strona zdjęcia to przód auta, duży otwór na zdjęciu to miejsce na rozrusznik):

pict2852.jpg

Gość swiety_zgc

A czym najlepiej wlewac olej do skrzyni??

Sluchajcie mam jeszcze jeden problem gostkowi co wczesniej dawalem auto do roboty by wymienil mi olej silnikowy, zamiast spuscic olej z silnika, spuscil ze skrzyni noi wymienil filtr oleju (silnika) noi dolal nowego myslac ze juz nie ma nic w silniku. rezultat brak oleju w skrzyni a za to prawie 10L w silniku. Z tego powodu zacza strasznie dymic tlumik. Spuscilem olej silnikowy okolo 10L, wyczyscilem swiece zaplonowe, wymienilem ponownie filtr oleju i zalalem nowy okolo 3-4L teraz, wleje olej do skrzyni nowy, czy dym z tlumika powinien ustac czy moze cos innego sie zepsulo??

Pozdrawiam

Ktoś wymyślił taki patent, żeby nakręcić rurkę od centralnego z przymocowanym do niej wężem ogrodowym na ten gwint (nie sprawdzałem, czy pasuje) i dać sobie lejek na drugim końcu węża... albo normalnie pomalutku przez tę dziurkę... można strzykawką... :P

Sluchajcie mam jeszcze jeden problem gostkowi co wczesniej dawalem auto do roboty by wymienil mi olej silnikowy, zamiast spuscic olej z silnika, spuscil ze skrzyni noi wymienil filtr oleju (silnika) noi dolal nowego myslac ze juz nie ma nic w silniku.
Co to sa koleś, co podejmuje się wymiany oleju w silniku, a nie odróżnia silnika od skrzyni? Sprawdź, czy nie masz oleju w chłodnicy/zbiorniku wyrównawczym chłodnicy... to tak na początek...

zamiast spuscic olej z silnika, spuscil ze skrzyni noi wymienil filtr oleju (silnika) noi dolal nowego myslac ze juz nie ma nic w silniku.

Miał tremę, bo byłeś jego pierwszym klientem w karierze mechanikowania. :D

A to oddymienie wydechu to może trochę potrwać zanim się wszystko wypali.

swiety_zgc, Mógł Ci przez to zasyfić kata a to może zaboleć finansowo :( .

Na drugi raz zaprowadź brykę do mechanika a nie do piekarza :D:D