Gość alek74 Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Ile oleju wchodzi do Micry1,0 16vK-11 na zmianę i ile płynu chłodniczego właśnie ją kupiłem zonie i nie mam do niej ksiązki a nigdzie nie mogę znależć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 W instrukcji podają w przybliżeniu wartości podane dla silników benzynowych - Olej z filtrem 3.1 bez filtra 2.9 - płyn chłodzący ze zborniczkiem 4.0 zbiorniczek 0.7 - olej w manualnej skrzyni biegów 2.8 - 3.0 diesel -olej z filtrem 4.4 bez filtra 4.1 -płyn chłodzący ze zbiorniczkiem 6.25 zbiorniczek 1.3 -skrzynia manualna 2.8 -3.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 nie mam do niej ksiązki a nigdzie nie mogę znależć. Coś kiepsko szukasz -> Książka K11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz79 Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 około 2,8 z filtrem, zreszta teraz w cenie oleju masz wymianę po co samemu śrubkę odkrecać jeszcze coś chlapnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterix Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 alek74, ostatnio wymieniałem silnikowy to weszło leciutko ponad 3 litry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robak Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 U mnie 3,2 litra, ale mam do gornej krawedzi tej miarki. moze tak byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Jak nie jest ponad, to może . Oczywiście sprawdzany na zimnym silniku na płaskim terenie (chodzi o to, aby olej spłynął). Optymalnie to wchodzi właśnie 3.1 litra do silnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martinez Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a podpowiedzcie ile plynu hamulcowego musze kupic (calkowita wymiana starego)? no i jaki najlepiej kupic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 a podpowiedzcie ile plynu hamulcowego musze kupic (calkowita wymiana starego)? no i jaki najlepiej kupic ? Plyn powinien spelniac wymagania od SAE J1703F do DOT 4 i uzyj spelniajacego te ostatnie parametry (firma nie jest zbyt istotna) i wchodzi go ok 0.6 l (nie jestem do konca pewny - moze koledzy mnie poprawia jezeli sie myle) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.