Gość Konstruktor Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam Jak dostac się do odtwarzacza CD bo być może płyta się zablokowała i niechce mi ani wyjąć ani wsadzić nowej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Sam nowej sobie nie wsadzi :diabel2: a tak poważnie to: 1. Otwierasz schowek, chwytasz za jego krawędzie, pociągasz do siebie - gotowe. Kabelek od awaryjnych jest na tyle długi, że nie musisz go odłączać tylko odkładasz całość na deskę rozdzielczą 2. Zdejmujesz dolna część konsoli ( plastik m.in. na okrętlach nawiewów ) - jest na zatrzaski 3. Odkręcasz wszystkie widoczcne w tym momencie śrubki ( 4 albo 6 ) 4. Wyjmujesz radio 5. Zostawiasz w spokoju, bo samemu tego nie zrobisz chyba, że masz pojęcie o elektronice ( ja nie mam, więc napisasłem jakbym to sam robił ) Poza wyjęciem radia, czynności podobne do tych, przy wymianie żaróweczek w pokrętłach nawiewów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jakie masz radio? CY460? Jak tak to u mnie tez czasami sie to zdarzało. Trzeba było wyciągnąć całe radio, zdjąć plastikowa zaślepkę z przodu radia i wyciągnąć płytkę paluchem Później działało normalnie. Demontaż plastików przednich jest banalnie prosty. [ Dodano: Pon 16 Cze, 2008 23:08 ] http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10200 Masz pokazany demontaż radia. Jeżeli na górze masz wyświetlacz, a nie schowek to zacznij od dołu (na fotorelacji to ten fragment: "Następnie chwytamy dolną część konsoli") bo tam trzeba odkręcić 2 śruby, a później dopiero ciągnąć za góre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Dzisiaj próbowałem tak oblukać ten panel i doszedłem do wniosku że trzeba porządnie szarpnąć aby to wyrwać..... a to się nie połamie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Dzisiaj próbowałem tak oblukać ten panel i doszedłem do wniosku że trzeba porządnie szarpnąć aby to wyrwać..... a to się nie połamie?? Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz, innego, a własciwie latwiejszego podejscia do tematu nie ma. Skoro inni nie ołamali, to chyba Tobie tez sie nie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Jeżeli zrobisz to tak jak jest opisane, to nic sie nie stanie. Ja już rozbierałem ten panel dziesiątki razy i nic nigdy nie popsułem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Jeszcze mi powiedzcie szarpac do siebie czy jakoś pod kontem w góę w dół?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 prostopadle do zabudowy, w kierunku drazka zmiany biegow. nie stresuj sie, uda sie bez problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.