karol999 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Mam szyby elektryczne i często podczas ich opuszczania/podnoszenia pojawia sięskrzypienie, a w rezultacie szybki w pewnych miejscach są porysowane (zmatowione). Jak temu zaradzić? Na razie nie chcęużywaćjakiśsmarów na szyby itp., bo obawiam się przyczepiania piasku i brudu. Ale jak tak dalej pójdzie, to zmatowiąmi siędokumentnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 miałem tak podobnie od strony pasażera. Teraz mam troszke porysowaną szybkę. Jak opuścisz szybę na sam dół to zarówno od środka jak i z zewnątrz są takie podwójne uszczelki. Pomiedzy uszczelkami jest głeboki rowek ok 1 cm i tam z zewnątrz u mnie zgromadziło się dużo piachu i brudu. Najlepiej to cienką szmatkę na szpachelkę nałożyć i beznyną ekstrakcyjną przecierać rowki, lub małym wketaczkiem. Jak przeczyścisz całość powinno chodzić lekko. Zobacz też czy ci sie nie podwineła uszczelka nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilos210 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 heineken72 dobrze pisze też miałem identyczny problem od strony kierowcy pomiędzy tymi uszczelkami nazbierało się kupa "syfu" w rezultacie to porysowalo mi delikatnie szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV_BTM Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Witam. A ja mam jeszcze takie pytanko, bo już mam porysowaną lekko szybe ale na dodatek kantuje mi sie przy zamykaniu, jest tam jakas regulacja??? aby sie nie kantowaly(przednie szyby). Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Jest, luzujesz nakrętki od prowadnic i można je troszkę przestawić, u mnie winowajcą za kantowanie szyby okazała się uszczelka w prowadnicy, była pofałowana (ale to moja wina, kiedyś ją nasmarowałem smarem ŁT i to był błąd, smar i gumowa uszczelka to nie dobre połączenie), wymieniłem i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Tez mam problem.Mam cala boczna szybe porysowana i to grube rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 uszczelki w srodku nasmaruj smarem grafitowym w proszku i bedzie ok. nie beda sie te uszczelki falowac i szyba powinna sie juz nie kantowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonfox Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 w jednym z poważnych serwisów w moim mieście od lat prowadnice szyb smarują pastą montażową używaną przy zakładaniu opony na felge,jest ona obojętna i nie powoduje puchnięcia gumy,w moim sunny również przesmarowałem tym specyfikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek_mitura Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 eleganckie porady jakoś przypadkiem na ten temat trafiłem a widzę że mi się mocno przyda Porady Wasze są spoko ale czy ktoś zaradzi na już porysowaną szybę??? Jest jakiś sposób żeby się owych rys pozbyć?? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronnii Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 ja od strony kierowcy mam straszne rysy i nie sądzę żebyś miał gorsze =P Ja się do nich przyzwyczaiłem i po nauczce co jakiś czas wybieram wszystkie syfy chusteczką i szpachelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Porady Wasze są spoko ale czy ktoś zaradzi na już porysowaną szybę?? tak jechac do serwisu i kupic nowa badz na szrot i tam sie zaopatrzyc. polerka szyby to okolo 2-3h roboty a roboczogodzina kosztuje okolo 60zl ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas89r Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Mam taki sam problem tylko że w połowie szyba staje i nie chce sie zamknąc:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek_mitura Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Porady Wasze są spoko ale czy ktoś zaradzi na już porysowaną szybę?? tak jechac do serwisu i kupic nowa badz na szrot i tam sie zaopatrzyc. polerka szyby to okolo 2-3h roboty a roboczogodzina kosztuje okolo 60zl ... hehe to już się kompletnie nie opłaca... lepiej druga kupić abo się przyzwyczaić do tej jaka jest Całkiem tragicznie nie jest Dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zwróćcie uwagę na stan linki w mechaniźmie podnośnika. U mnie dopiero teraz po jej awarii i wymianie, stwierdziłem, że już od dłuższego czasu była postrzępiona i również to powodowało rysowanie szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi