Stefanopulus Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Witajcie! Biada mi! Od kilku miesięcy coś stukało w kierownicy, ale się przyzwyczaiłem. Myślałem, że to port poduszki albo coś w tym stylu. Dzisiaj zaczęło bardziej stukać po czym brzękło i włączył się klakson Jak nie ruszałem kierownicy to nie trąbił. Otwarłem boczne zaślepki kierownicy i wyciągnąłem z pustej przestrzeni między poduchą, a mocowaniem taki kawałek chyba żeliwnego odlewu z jednej strony oklejony pianką i z numerem 960 na krawędzie (dwie kropki zielona i biała). Tutaj jest zdjęcie Samochód jeździ, kontrolka żadna egzotyczna się nie włączyła, no ale ja nie mam pojęcia co to wypadło?! Czy mogę jeździć czy muszę go dać do serwisu? Mieliście coś takiego?! Bardzo proszę o jakieś info bo nie usnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Możesz śmiało jeździć , ja też to usunąłem. To odpowiada podobno za wyważenie kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Napisz czy teraz ci wszysko działa, klakson trąbi :?: i jaka tam jest pianka ?? zwykła budowlana, taka szara, czy jakas fabryczna jak zwykła to może komus juz wystrzeliła poduszka i podrabiał zeby wyglądało jak fabryka i cus naderwał jesli nie masz poduszki to ni ma problem, ale jesli jest poduszka cała to nie dobrze, moze strzelic w łepetyne jak cus jest uszkodzone :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanopulus Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Maniek-ol: A czemu to wyjąłeś? Też ci wyleciało? sew: Nie nie zerknij na fotki to jest normalna oryginalna pianka (naklejka/uszczelka) tzw. sealer [siler], stosowane żeby się nie tukło. Poduszka jest nie była używana Klakson działa. Brak errorów, kontrolek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Kawał szmela do tych sterów wkładaja, ale rzeczywiscie nie wygląda na ważną częsc, wymontowujemy :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanopulus Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Kurde balans a jak by tak poducha wypaliła i mi taki pocisk wyemitowała.. to by nawet hełm taktyczny specnazu nie pomógł... po takim gongu tylko + :kosci: i witka z :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Le spoko ja myslałem z opisu ze to jakis kawałek odlewu urwany czy cus, jak maniek wywalił to luz, a poduha zebów ni wybije ale jak oszołomi przy 120 km to ni fajno :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Stefanopulus, wywalaj i nie patrz na nic. Po wywaleniu wszystko jest OK i nic się nie dzieje. U mnie objawy były takie same jak u Ciebie , teraz jest normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanopulus Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Dzięki Maniek uspokołeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popowe Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Odświeżę trochę temat. Dołączam do elitarnego grona. Mi też odpadł ten szmel w kierownicy. pytanie moje: czy to aby na pewno jest zbędne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balaam Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Witajcie w klubie. jakis czas temu w mojej kierownicy obijalo sie cos jak w pralce buty. Pewnego razu wypadlo na podloge. Po konsultacji wyszlo ze jest to przeciwwaga do lepszego nawijania fajery. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koval Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Siemka. Mi jak skręcam kierownicą delikatnie załącza się sygnał... juz się przyzwyczaiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek1225 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 też to wywaliłem i wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudyjarecki Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Ja u siebie drażniące stukanie ledwo wiszącej na końcówce gumki tej przeciw wagi wyeliminowałem w bardzo prosty sposób, dałem trochę silikonu. Ustrojstwo się nie rusza i cisza od dobrego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebo4 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 ha ha ha i jestem z tym samym z problemowanym szajsem co i u was ale ja to naprawiłem dokleiłem te cudaczne gumki do metalowego ustrojatwa klejem szybko schnącym do gumy firmy hi-tech i jest ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitetiger Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 To jest tłumik wibracji kierownicy, dlatego jest takim ciężkim kawałkiem żeliwa :-) też to musiałem wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi