nestio_vip Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam. Mam pytanko...Gdzie znajduje sie przeplywomierz w 1.8 N16(wiem ze w przepustnicy ale w ktorym miejscu?) ? Chcialbym go przeczyscic ale niewiem jak sie zabrac....Miekki pedzelek, ok, ale slyszalem cos jeszcze o jakims spray'u, potrzebne to?? Z gory dzieki za odp!!!! Aktualny problem w ostatniej mojej odp!!!!!! Prosze o pilna pomoc!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 W N16 1,8 przepływomierz jest zaraz przy puszce filtra powietrza, mocowany do niej na 4 śruby. Z drugiej strony jest mocowany do karbowanej rury opaską zaciskową. Postępowanie: odpinasz wtyczkę od przepływomierza, odkręcasz od obudowy filtra, zdejmujesz opaskę zaciskową z drugiej strony i wyjmujesz przepływomierz. Pędzelek bym odradzał - wyberz odpowiedni spray do czyszczenia tego typu rzeczy np. firmy Wynn's "Air Intake Carburettor Cleaner" - osobiście polecam. Spryskujesz to porządnie (od tej strony ze śrubami, czyli od strony filtra powietrza) i czekasz aż preparat obcieknie/odparuje. Montujesz w kolejności odwrotnej jak opisałem powyżej i powinno hulać. Jak już będziesz się z tym bawił, to polecam odpiąć też tą karbowaną rurę z drugiej strony i spryskać tym preparatem przepustnicę (przykręconą do samego kolektora dolotowego) - u mnie było tam czarno:D Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 W N16 1,8 przepływomierz jest zaraz przy puszce filtra powietrza, mocowany do niej na 4 śruby.Z drugiej strony jest mocowany do karbowanej rury opaską zaciskową. Postępowanie: odpinasz wtyczkę od przepływomierza, odkręcasz od obudowy filtra, zdejmujesz opaskę zaciskową z drugiej strony i wyjmujesz przepływomierz. Pędzelek bym odradzał - wyberz odpowiedni spray do czyszczenia tego typu rzeczy np. firmy Wynn's "Air Intake Carburettor Cleaner" - osobiście polecam. Spryskujesz to porządnie (od tej strony ze śrubami, czyli od strony filtra powietrza) i czekasz aż preparat obcieknie/odparuje. Montujesz w kolejności odwrotnej jak opisałem powyżej i powinno hulać. Jak już będziesz się z tym bawił, to polecam odpiąć też tą karbowaną rurę z drugiej strony i spryskać tym preparatem przepustnicę (przykręconą do samego kolektora dolotowego) - u mnie było tam czarno:D Pozdr Ok. Dzieki Ci wielkie za pomoc [ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 15:29 ] Pędzelek bym odradzał - wyberz odpowiedni spray do czyszczenia tego typu rzeczy np. firmy Wynn's "Air Intake Carburettor Cleaner" - osobiście polecam. A gdzie moge taki spray dostac?? Bo bylem w jednym sklepie z czesciami itp i nie miala go:/ a na allegro tez nie zauwazylem... To sie fachowo nazywa spray do czyszczenia gaznikow czy inaczej?? Bo ylko cos takiego babka miala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario632 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Ja czyscilem pedzlem i bylo jeszcze gorzej.Musialem kupic nowy. Z tym czyszczeniem to taki sobie pomysl poki jest dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 A gdzie moge taki spray dostac?? Bo bylem w jednym sklepie z czesciami itp i nie miala go:/ a na allegro tez nie zauwazylem... To sie fachowo nazywa spray do czyszczenia gaznikow czy inaczej?? Bo ylko cos takiego babka miala... Jest tu na nim napisane "preparat do czyszczenia układów dolotowych" a poniżej instrukcja jak zastosować do gaźnika a jak do układu z wtryskiem. Wychodzi na to, że śmiało możesz wziąć ten do czyszczenia gaźników i zastosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jest tu na nim napisane "preparat do czyszczenia układów dolotowych" a poniżej instrukcja jak zastosować do gaźnika a jak do układu z wtryskiem.Wychodzi na to, że śmiało możesz wziąć ten do czyszczenia gaźników i zastosować Dzieki:)juz zamowilem taki http://www.wynns.pl/top/warsztat%20spray/5...0carburator.php Moze byc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 To dokładnie to, co mam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Dzis wyczyscilem przeplywomierz i przepustnice. Mam pytanie i prosze o pilna odpowiedz!! Moge auto normalnie odpalic czy iles czasu musi stac po czyszczeniu?? Bo dzis probowalem odpalic odrazu i tylko duza chmura dymu wyszla!! Czy cos zepsulem?? O co chodzi?? I czy to prawda ze po czyszczeniu przeplywomierza, trzeba na 24 h zostawic samochod z rozlaczonym akumulatorem zeby komp zgubil bledy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.