Gość Mlody666 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Problem pojawił się w K12 u mnie w rodzinie a mianowicie nie działa tylnia wycieraczka. Na zapieczone swożnie troche za wczesnie gdyż autko ma niespełna 2 lata. Serwis twierdzi iż to wina komputera i że to normalne w tych autach. I teraz pytania: Co ma komputer do tylnej wycieraczki? Czy ktoś z was miał podobny problem i jak go rozwiązał? Czy serwis leci w kóli nie wiedząc o co może chodzić? Czy macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? Z góry dziękuje za odpowiedzi :mikolaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 a moze bezpiecznik? jest tam spryskiwacz na tyl? chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Bezpiecznik OK zpryskiwacz działa. Zacząłem od sprawdzenia bezpiecznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 hm trzeba by sie chyba udac do elektreyka zeby obwody pomierzyl... moze sie kabel przetarl i nie ma pradu na silniczkU:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 To nie to bo po wizycie w ASO i podpięciu do komputera działała przez jakiś czas. Poza tym jak by się miał kabel przetrzeć w dwuletnim aucie!!! - nawet biorąc pod uwagę ze to Renalut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 renault? przeciez mowimy o micrze k12... przetrzec sie moze jak fabrycznie jest wada monterska... a probowales odpinac klemy akumulatora na noc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 renault? przeciez mowimy o micrze k12... przetrzec sie moze jak fabrycznie jest wada monterska... a probowales odpinac klemy akumulatora na noc? A no renalut - silnik od ranalut, płyta podłogowa Clio, 3/4 cześcia ma napis Made In France więc Renalut Co do motywu z Aku to nie próbowałem bo jak pisałem wczesniej nie moje auto i na codzień nie mam do niego dostępy, pytam się w imieniu rodziny. Ja osobiście nie kupił bym nissana wyprodukowanego po 2001 roku bo dla mnie to już renówki z inna stylistyką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 no to powiedz im zeby zrobili taki numer i jak cos to daj znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Problem z tylną wycieraczką jest taki, jedziemy samochodem włączoną mamy tylną wycieraczkę, zatrzymujemy się i gasimy silnik (błąd) najpierw trzeba wyłączyć tylną wycieraczkę a następnie silnik. Niestety micra ma taką „wade” że jeżeli nie wyłączymy wycieraczki przed wyłączeniem silnika (zapłonu) to przestanie ona działać – można ją uruchomić komputerem (consult) lub przez odpięcie klemy z akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.