Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Szukam danych potrzebnych do zrobienia zbieżności kół.

Gość grzegorzbird
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzegorzbird

Witam ,

szukam danych potrzebnych do zrobienia zbieżności kół.

stacje kontroli nie mają takich danych twierdzac ze to nowe auto dlatego pisze tu ,,

dodam ze koszt w serwisie jest duży , w astrze 3 H zrobili mi poza serwisem za 40 zł a serwis nissana naprawde sobie liczy

prosze o pomoc

z góry dziękuje

witam , dzieki za odp . co do ceny serwisu to ok 190 zl , zrobia mi to w diagnostyce tez za 40 zl ale potrzebuje tych danych , ...

pozdrawiam

Dla mnie to troszkę masakra kupiłeś auta za min 65 000 (nie wiem jaką masz wersje) i żal ci 150 zł . Nie kumam troszkę tego. Poza tym po co zbieżność jeśli masz problem z geometria w nowym aucie to jest gwarancja. Mi zrobili to gratis.

Gość grzegorzbird

do kolegi luxbox , zdaje mi sie ze po to jest miedzy innymi te forum zeby pomagac a nie wrzucac czy cie stac czy tez nie to po pierwsze , po drugie auto jest sprowadzone i okazuje sie na przegladzie ze wszystko ok tylko zbieznosc jest do kontroli wiec to robie , po trzecie mieszkam przynajmniej 160km od najblizszego serwisu , no i na koniec jezeli moge cos zrobic na podobnym sprzecie za 40zl to oszczedzam 150 zl i jezeli Ty luxbox masz na wydanie 150 zl to ja chetnie wezme ...

dzieki za włożoną pomoc

pozdrawiam

[/center]

Dla mnie to troszkę masakra kupiłeś auta za min 65 000 (nie wiem, jaką masz wersje) i żal ci 150 zł. Nie kumam troszkę tego. Poza tym, po co zbieżność, jeśli masz problem z geometria w nowym aucie to jest gwarancja. Mi zrobili to gratis.

QQ ściąga mi lekko w prawo (teraz nie potrafię powiedzieć czy było tak od początku czy dopiero teraz to zdiagnozowałem - odczuwalne wyłącznie przy puszczeniu kierownicy) - mam przejechane 5 tys. km i w ASO powiedzieli mi, że usługa zbieżności nie jest objęta gwarancją - trzeba płacić ( podobno zwykła dziura może popsuć zbieżność i ASO nie będzie robiła tego gratis w ramach gwarancji)

Czy ASO ma rację? Kiedy powinno zapłacić ASO w ramach gwarancji a kiedy ja?

he he następny do klubu ściągających w prawo :D

turas, jest cały watek o tym - poczytaj bo może okazać się to nie zbieżność

Wiem że jest wątek ale nikt do niego nie zagląda - większość czyta posty z góry listy - a ja swój wpis mogę tylko edytować

Gość grzegorzbird

witam .

poprosiłem jednego typka i mi załatwił te dane z serwisu , w dniagnostyce zrobili mi za 50 zł

wiec 140 zl mam w kieszeni choc dla niektorych to NIC ...

dziekuje za pomoc

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Gość gosik.wroc
witam .

poprosiłem jednego typka i mi załatwił te dane z serwisu , w dniagnostyce zrobili mi za 50 zł

wiec 140 zl mam w kieszeni choc dla niektorych to NIC ...

dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Kolego, dobry fachowiec powinien mieć taki program, cały rok 2008 jeździłam sprawdzić zbieżność poza ASO, żeby zweryfikować ich zapewnienia. Koszt ok. 50 PLN. Ile w ASO to nie wiem, bo zawsze ustawiali po zgłoszeniu usterki reklamacyjnej, więc ani razu faktury za to nie widziałam :D

A docinkami w stylu "żałujesz 140 PLN" się nie przejmuj. Pewne rzeczy po prostu nie powinny kosztować takich pieniędzy, jakie za nie śpiewają i to niezależnie, czy Cię na taki wydatek stać, czy nie. :one:

pozdr.

• 3 lata później...

doszedłem do końca tematu i myślałem, że znajdę już te dane.

poda ktoś jawnie ? u mnie również w prawo leci =)

A... masz... ;)

wheel.png

ci komputerowcy - też trzeba brać na nich poprawkę

ja jeżdżę do Sopotu, gdzie koleś ustawia nawet auta na rajdy i wiele z takich danych to sobie w głowie liczy

ci komputerowcy - też trzeba brać na nich poprawkę

ja jeżdżę do Sopotu, gdzie koleś ustawia nawet auta na rajdy i wiele z takich danych to sobie w głowie liczy

u mnie w miescie koles ustawia bez komputerow wszystko na sznurkach i odwaznikach i nie potrzebuje zadnych wartosci z manuala. samo patrzenie jak to robi jest frajda, koszt cos kolo 50 zl.

sorki kolego ale na sznurkach to mozna rozwisic bielizne a nie ustawiac zbież .no moze w starym zuku albo malym fiacie

jak gosc nie ma sprzetu to wciska kit ze na sznurku jest super

lepiej nie ch sie nie bierze za cos co przerasta jego mozliwosci

ja ustawialem pelna geometrie wyszlo cos 80 zl i nikt mnie nie pytal odane zebym mu podal ,warsztat to juz mial

sorki kolego ale na sznurkach to mozna rozwisic bielizne a nie ustawiac zbież .no moze w starym zuku albo malym fiacie

ja ustawialem pelna geometrie wyszlo cos 80 zl i nikt mnie nie pytal odane zebym mu podal ,warsztat to juz mial

Edytowane przez mirekrzeszów

no jezdze do niego z kazdym swoim autem jak i mnostwo ludzi u mnie z miasta i nikt nie narzekal wiec raczej wie co robi. Widac ze jeszcze nie odwiedziles kogos kto zbieznosc ustawia od ponad 40stu lat i ma najstarszy zaklad w okolicy.No ale coz to moje zdanie a kazdy moze miec inne...

kolego jak ktos prowadzi warsztat 40 lat jak piszesz i nic nie inwestuje to znaczy ze to kiepski warsztat

chyba gosc zatrzymal sie mentalnie na epoce gaznika i sznurków do geometri jak piszesz

znam stare warsztaty z tradycjami ale w motoryzacji nie mozna sie zatrzymac ,nie rozwijac

10 lat to juz inna epoka w samochodach ,nie mówiąc o 40 latach

a ja mam pytanie z innej mańki - czy w zawieszeniu QQ jest możliwość regulacji kąta pochylenia kół tylnych ?????

Z tego co pamiętam to u mnie chyba regulowano ten parametr.