Gość Anulka Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Witam wszystkich. Mam poważny problem z moja Navarą D40, a mianowicie podczas niskich temperatur powietrza ( jesień, zima) wszystkie szyby podczas jazdy są na maxa zaparowane. Nic nie pomaga. Nawjew powoduje tylko odparowanie małej części przedniej szyby. Co robić? Według serwisu wada nie wystepuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Upewnij się ze działa wtedy klima - ona osusza powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anulka Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Upewnij się ze działa wtedy klima - ona osusza powietrze. Oczywiście, jak najbardziej klimatyzacja jest włączona- bez tego to wogóle nic nie odparowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 To zobacz jeszcze czy nie masz na podszybiu wlotów powietrza zawalonych wilgotnymi liśćmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faja Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Upewnij się, że nie jest włączony obieg wewnętrzny. Jeśli w aucie powietrze jest baardzo wilgotne to spróbuj włączyć nawiew na max, temperaturę na max i uchyl szyby z tyłu. Najlepiej zrobić to na postoju, im dłużej tym lepiej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Sprawdź filtr kabinowy, w naszych warunkach powinno się go wymieniać raz do roku niezależnie od przebiegu auta oraz jak kolega pisał oczyść wloty z liści. Zimą nie zostawiaj śniegu na wycieraczkach, bo po jego stopieniu i włączeniu nawiewu na stopy woda paruje. Najlepiej używać klimy bo ma suche powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anulka Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Samochód jest zadbany, garażowany. O zatkanych wlotach nie ma mowy. To minimalne odparowanie szyb wystepuje tylko przy włączonej klimatyzacji, obiegu powietrzna z zewnątrz, i ustawinym nawiewje na jakieś 5 kresek na przednia szybe, oraz przy temperaturze 22-24 stopnie. A co gorsza podczas mrozów te zaparowane szyby po skroleniu sie pary zmarzają od środka. Masakra!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 A czy przypadkiem nie masz zatkanego wylotu z kabiny (za siedzeniami pasażerów z tyłu, z lewej strony) ? Może masz tam wrzucone jakieś rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anulka Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 A nie wiem, sprawdzę. O tym nie pomyślałam. Ale to chyba nie jest mozliwe żeby np. parasolka pod siedzeniem była tego przyczyną!!!?? prawda? Samochód jest odkurzany raz w tygodniu więc paprochy, piasek.... to raczej tez nie to.. Chłopaki, to musi byc coś powaznego ponieważ zaraz po zakupie tego samochodu ( wrzesień 2008) zaczęły się dziac takie dziwne akcje. Wizyta w serwisie ( listopad 2008) nic nie pomogła.. jak napisałam już wcześniej i ciagle jest tak samo. Może to jakiś układ wentylacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 A nie leje ci się woda do środka jak w wielu innych egzemplarzach? Sprawdź pod dywanikiem przedniego pasażera. Bo objawy sygnalizują, że dużo wilgoci zostaje ci w samochodzie i potem to wszystko paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anulka Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Tak, ostatnio zauważyłam że pod dywanikiem pasażera jest woda.... Czy to z tego mam takie problemy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcio15 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Kilka wątkow niżej jest opisana sytuacja przecieku wody z klimatyzacji na podłoge od strony pasażera - naprawde u mnie tej wody było duuużo. Naprawa ewidentnie gwarancyjna i bezproblemowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cacek Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Witm Uważam że na 100% są mokra wykładzina. Spowodowane dostawaniem się wody z klimy. Też to miałem Pozdrawiam Wszystkich NAWAROWICZÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi