Gość ghull Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Primera 2,0 z bezstopniową skrzynią CVT z 2002r. Mam zagwozdkę, czy w mojej skrzyni biegów jest filter oleju? Jeśli tak to gdzie się znajduje i czy olej firmy Carlube - "Transmission Oil 75W90 GL5" będzie bezpiecznym zamiennikiem zalecanego przez producenta? Wybieram sie za tydzień do Polski i chciałbym wymienić olej jednak znalazłem trochę krytycznych opinii na temat kaprysów i problemów z CVT, chociaż osobiście jestem zadowolonym jej użytkownikiem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghull Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Mieszkam w Londynie a tutaj zapłacę trochę więcej niż 500 zł. Na święta wybieram się do kraju dlatego chciałbym olej wymienić. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 filtra nie msz na 100 % kiedyś próbowałem dextron3 i kuzwa ..nie nadaje sie... w sumie nie wiem czemu ale to jest jakis specjalny plyn dostepny w serwisie nissana (nie jest to zwykly olej do automatu) nie oszczędzaj tylko kup w servisie... .. ja po wymianie u kumpla calkowicie zgłupiałem nawet mobil o identycznych parametrach nie dawal rady .. po zalaniu z powrotem starego wsio ustało ... to jest skrzynia bezstopniowa coś jak w vw dsg... tak wiec nie oszczędzaj bo szkoda kasy... wymiane masz niby co 60 tysi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Spytaj w serwisie w UK ile chcą za olej z wymianą, bo może się okazać, że wyjdzie porównywalnie jak w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghull Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Jutro postaram się zadzwonić i podam wam ceny pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dam Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Tak odnośnie wymiany oleju, mam co prawda wymieniony, ale zastanawiam się czy jest jakiś objaw tego, że olej powinien zostać wymieniony ? Wiadomo, że traci (niby) swoje właściwości itd. itp. Ale jeżeli wlewa się inny zamiennik i skrzynia źle pracuje - co się wtedy dzieje ? Może takie same objawy pokażą się w momencie kiedy faktycznie trzeba ten olej zmienić, a może nigdy się nie pojawi - kto wie, serwis musi żyć Staram się logicznie myśleć i jakoś nie mogę tego poskładać. Co się stanie, skrzynia padnie od razu ? zajedzie się ? Raczej nie - jakieś sugestie, przemyślenia - przypadki z życia wzięte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz6 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Jak już jesteśmy przy temacie to czy w manualu też trzeba wymieniać olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghull Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Jutro jadę po oryginalny NS-1 CVT Fluid do salonu Nissana. Cena za 5 litrów trzydzieści parę funtów. Czyli troszkę ponad 200 zł. Więc w porównaniu z cenami w serwisie Nissan Polska za darmo. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Uważaj jak Ci policzą za wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 (edytowane) Jutro jadę po oryginalny NS-1 CVT Fluid do salonu Nissana. Cena za 5 litrów trzydzieści parę funtów. Czyli troszkę ponad 200 zł. Więc w porównaniu z cenami w serwisie Nissan Polska za darmo. pzdr A nie mówiłem? Jak byłem w UK to górny wąż chłodnicy też kupiłem taniej niż w Polsce. Edytowane 5 Grudnia 2009 przez ulisses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 wymienić zawsze moze w polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dam Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Fajnie unas to ZDZIERCY !! Ktoś wie coś o objawach wymiany o których pisałem wcześniej ? I jakie są objawy po wlaniu DEXTRONu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANDKIEWICZ Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam. Nie chce syfic forum kolejnym postem. Mam pytanie czy taki sam rodzaj skrzyni znajduje sie przy silniku 1.8 115km? I ile do niej wchodzi oleju? Z góry Dzieki i Pozdrawiam. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez HANDKIEWICZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi