Gość clout Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witam wszystkich, Planuję wymianę radia fabrycznego w Note na jakieś inne obsługujące MP3 czytane z płyt. Nie jestem jednak pewien co do sterowania z kierownicy. Wiem iż dostępne są kostki ISO umożliwiające podłączenie dowolnego radia innego producenta, nie mam jednak pewności czy sygnały sterujące z kierownicy też są przesyłane. Prosiłbym o jakieś wyjaśnienie - co zrobić by bo zmianie radia mieć możliwość sterowania z kierownicy. Z góry dziękuję za pomoc clout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 O ile mnie pamięć nie myli temat był poruszany,a nie chciałbym Cię wprowadzać w błąd,ale do Note pasuje jakieś radio Alpine i ponoć wszystkie sterowania działają.Dalej musisz sam poszperać,a może ktoś coś bardziej przybliży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dareke Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Jestem właśnie po wymianie fabrycznego radia na inne. Pierwsze zapytania kierowałem do ASO i tam powiedziano mi iż jest to możliwe tylko nie ze wszystkimi radiami. Przedstawiono mi kilka propozycji JVC , Sony , Pionner , Kenwood. Wbrałem Kenwood 4047 i okazało się że do każdego radia musi być dobrany interfejs z nadajnikiem. Koszt tego wszystkiego w ASO no tak około 300 zł więcej niż zapłaciłem w Opolu w firmie TOMIX. Radio mogłem kupić sam gdzie chciałem a resztą zajęli się już oni. Czas niecała godzina koszt usługi + element to 400 zł. Czy to drogo , czy też tanio? To już każdy musi określić sam. Stwierdzili przy okazji że głośniki są OK i nie trzeba z nimi nic robić. Przynajmniej jak na moje wymagania.Grunt że jest zachowane pełne sterowanie w kierownicy i radyjko funkcjonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Dareke,działa pełne sterowanie z kierownicy??? Jak mozesz daj jakieś fotki jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dareke Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Pełne sterowanie jakie mam to: siła głosu - , + , zmiana stacji radiowych , przełączanie pomiędzy radiem , CD , USB , AUX i wyłączanie/włączanie. Zmiana odtwarzanych utworów zarówno w CD jak i USB. Nie wiem może coś jeszcze jest ale do tego nie doszedłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasyr Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Ja znalazłem w necie coś takiego: http://allegro.pl/sterowanie-radia-z-kierownicy-sklep-rzeszow-i1831320290.html Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.